S.O.S.yal Medya Şeytanları

Yazının başlığı bana ait değil. Marmaris yangınında sosyal medyada başlayan dezenformasyon sonrası üst düzey bir yetkilinin sözleri. Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet 17 adalar mevkiinde salı günü saat 20.00 sıralarında...

S.O.S.yal Medya Şeytanları

Yazının başlığı bana ait değil. Marmaris yangınında sosyal medyada başlayan dezenformasyon sonrası üst düzey bir yetkilinin sözleri. Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet 17 adalar mevkiinde salı günü saat 20.00 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede konuşlu helikopter ve yangın ilk müdahale ekipleri tarafından sekiz dakikada ilk müdahale yapıldı. Havanın kararmasının ardında sadece karadan müdahale edilebilen yangın bölgede hissedilen yoğun rüzgarla iyice yayıldı. Yangının ilk saatlerinden itibaren Ankara’da olan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit kirişçi de Marmaris’e geldi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

***

Yangın üç kola ayrılmış olarak devam ettiği Çarşamba gününde 20 helikopter 14 uçakla hava müdahalesi başladı. Üç kola ayrılan yangın öğleden sonraki saatlerde Bördübet Ahmediye mahallesinde alevler yerleşim merkezini tehdit eder hale geldiğinde yerleşim merkezi etrafında şerit açılarak TOMA’lar ile hem açılan şerit hem de evler ıslatılarak olası bir sıçramanın önüne geçildi. Bu süreçte 51 ev ve burada yaşayan 151 kişi tahliye edildi.

***

Şimdi gelelim yazının başlığına… Tüm bunlar yaşanırken sosyal medyada bölgeyi görmeden yapılan çalışmaları bilmeden kendi oturdukları koltuklarından telefonları ile yada bilgisayarları ile ortalığı daha büyük yangın yerine çevirenlere söylenecek çok şey var ama kısaca geçelim. Bölgede Orman Bölge müdürlüğü ve çevre illerden gelen yangın söndürme ekipleri ile yangın kontrol altına alınmaya çalışıyor. MBB İtfaiye araçları yerleşim yerlerinde yaşanabilecek yangına karşı yerleşim alanları etrafında konuşlu bekliyor. TOMA’lar da yerleşim alanlarının yanmasını önlemek için sürekli su sıkarak ıslatma çalışması yapıyor. MUSKİ ve özel şirketlere ait tankerler ise tüm araçlara su taşımakla görevli. Olası tahliye ve lojistik destek ise AFAT’ın kontrolünde Kızılay ve kurulan ekipler tarafından karşılanıyor.

***

İşte tüm bunları göremeden sahada bunları yaşamadan oturdukları yerden helikopter yok, uçak yok, zamanında müdahale edilmiyor naraları atanları köşelerinde oturmaya devam etsinler ses çıkarmasınlar yeter. Sosyal medya paylaşımları ile sürekli doğru olmayan haberler üzerinden toplumu yanlış bilgilendirenleri gören üst düzey bir yetkili, “Bıktık bu sosyal medya şeytanlarından. Yangınla da yalanla da mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

***

Öte yandan bölgeye gelerek açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na ise bakan kirişçi tepki gösterdi. Bakan Kirişçi, “Siyasetin de bir edebi, ahlakı olmalı. Biz burada bu mücadeleyi verirken bir partinin genel başkanının kalkıp bunların hiçbirinin olmadığını, bu envanterin olmadığını söylüyor olması gerçekten esef verici, üzüntü vericidir” dedi. Tüm bunların ardından yaşanan felaketin bir an önce bitmesini umut ediyorum.

Bu yazıyı okumak yerine sosyal medyada paylaşılan yemek fotoğraflarına bakıp beğeni atanlar, gece oluncada televizyonda Survivor izleyip, ödül oyununu kimin kazanacağı konusunda iddiaya girenler, sırf kendilerinin herkesten daha zeki olduğunu ispat etmek çabası içerisinde etrafındakileri küçümseyerek ayakları yere basmayan hikaye anlatanlar size de merhaba…         

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.