Rüzgarla yarıştılar

Türkiye’nin en büyük yelken organizasyonlarından biri olan Yarıyıl Yelken Kupası Rüzgar Sörf Yarışları Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesi Küdür Mevkisinde start aldı.Ülke genelindeki tüm sporcular için düzenlenen...

Rüzgarla yarıştılar

Türkiye’nin en büyük yelken organizasyonlarından biri olan Yarıyıl Yelken Kupası Rüzgar Sörf Yarışları Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesi Küdür Mevkisinde start aldı.

Ülke genelindeki tüm sporcular için düzenlenen Yarıyıl Yelken Yarışları’na 12 ilden yaklaşık 69 sporcu, 54 antrenör ve hakem katıldı. Rüzgar sörfü yarışlarında 3-6 Şubat tarihleri arasında 24 sporcu 4-70, 34 sporcu 4-20, 5 sporcu ise Finn kategorilerinde yarışıyor.

Rüzgar sörfü yarışları start sirenini CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan çaldı. Yarışlar start aldıktan sonra CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve Başkan Saruhan bir müddet denizde kalarak yarışları takip etti. Fırtına nedeniyle zaman zaman sörfçüler zor anlar yaşadı. Bazı yarışçıların rüzgarın etkisi ile yelkenleri yırtıldı ve yarışları yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şiddetli rüzgara meydan okuyan sörfçüler kıyasıya mücadele etti.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, böyle bir organizasyonda bulunmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Sörf yarışlarına start verdik. Çok güzel bir organizasyon. Turizme de oldukça katkı sağlıyor. Muğla milletvekili olmak kolay değil. Gördüğünüz gibi denizde baya ıslandım ama burada olmak çok güzel” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise sörf yarışlarına start verdiklerini anlatarak, “Bu ayakta sörf yarışları yapılmakta. Hava rüzgarlı ve lodos var. Ama buna rağmen yarışçılarımız mücadele veriyor. Denizin üstü baya bir çetin. Yarışçılarımızı buradan tebrik ediyorum inşallah kazasız bir yarış olur” diye konuştu.

Öte yandan yarışlarda olimpiyat ve dünya şampiyonalarına katılmış yarışçılar da yer aldı. 10 yarış üzerinden değerlendirilecek olan yarışlar yarın sona erecek.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.