Rüzgar Enerjisi genelgeyi bekliyor

Yerkesik Belediyesi tarafından bir süredir çalışmaları devam eden Rüzgar Enerjisi tesislerinde sona gelindi. Projesi hazır olan tesisler Orman ve Su Bakanlığı’nın genelgesi ile birlikte ihaleye çıkacak. Beldenin güneyindeki...

Rüzgar Enerjisi genelgeyi bekliyor

Yerkesik Belediyesi tarafından bir süredir çalışmaları devam eden Rüzgar Enerjisi tesislerinde sona gelindi. Projesi hazır olan tesisler Orman ve Su Bakanlığı’nın genelgesi ile birlikte ihaleye çıkacak. Beldenin güneyindeki Asar Dağı zirvesine yapılacak olan tesisler 6-7 ay içinde tamamlanacak ve 160 bin Euro’ya malolacak.

Tesisler ile ilgili olarak bütün çalışmaların tamamlandığını ve genelgenin gelmesi ile birlikte ihaleye çıkacağını belirten Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “ Bu projemiz bölgemiz için örnek bir proje olacak. Tesisleri kuracağımız tepede sürekli ve 100 KW’dan daha güçlü bir enerji üretecek rüzgar kapasitesi var. Yaklaşık 7 dönümlük bir arazi üzerine kuracağımız tesislerimizde ileride kapasite artırımına gidilebilecek. Tesisleri kuracağımız bölgedeki SİT alanı da Anıtlar Kurulu tarafından ayrımı yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı tahsis de bakanlığın genelgesinin gelmesi ile birlikte onaylanacak ve ihaleye çıkacağız”dedi.

Rüzgar enerjisinin temiz ve sürekli bir enerji olduğunu hatırlatan Demirci, “ Genelgenin gelmesi ile birlikte ihaleye çıkacağız. Tesisler yaklaşık 7 ayda tamamlanacak 160 bin Euro’ya malolacak. Ürettiğimiz enerjiyi AYDEM’e vereceğiz ve enerji sarfiyatımızda mahsuplaşacağız. Bu açıdan da bir ilk olacak. Proje bizi şimdiden heyecanlandırıyor. “diye konuştu.

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.