Rusya’nın 14 kentinden Dalaman’a sefer

Rusya’nın Voronezhkentinden ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne ilk defa sefer düzenlenmesi nedeniyle kokteyl verildi. Rus, turistler, uçaktan indikten sonra “Lokum ve karanfillerle” karşılandı.ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali...

Rusya’nın 14 kentinden Dalaman’a sefer

Rusya’nın Voronezhkentinden ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne ilk defa sefer düzenlenmesi nedeniyle kokteyl verildi. Rus, turistler, uçaktan indikten sonra “Lokum ve karanfillerle” karşılandı.

ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali çalışanları tarafından Havalimanı içinde Rus turistler onuruna bir kokteyl verildi.

Kokteylde açıklama yapan ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç,  Rusya’nın Voronezhkentinden Dalaman’a ilk defa sefer düzenlendiğine işaret ederek, “Bilindiği gibi Dalaman bölgesi ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin geldiği bir yer.  Yaklaşık 1 milyon civarında İngiliz geliyor. İngiliz turistler, yüzde 68-70’lik bir oranla turizm pazarında önemli bir yere sahip.  Biz uzun süredir, turizm pazarının çeşitlendirilmesi amacıyla bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle Rus ve Alman pazarına yöneldik” dedi.

Güvenç, Muğla Valiliği, Turizm Örgütleri ve Turizm Bakanlığının büyük destekleri ile yürütülen uzun soluklu bu çalışmalar sonrasında Rusya’dan bölgeye yapılan uçuş sayısının 14’e çıktığını anlatarak, “Yeni sefer yapılan kentlerden birisi de Voronezhkenti oldu. Bu kent Rusya’nın güneyinde yaklaşık 8.5 milyon kişinin yaşadığı bir bölgeye hitap ediyor. Bu bölgede faaliyet gösteren PoletAirlinesHavayolları ile 4 sene önce yaptığımız toplantıda bölgemize sefer düzenlenmesi arzumuzu dile getirmiştik. Nihayet uzun çalışmalardan sonra, özellikle büyük tur operatörleri TEZ-TUR ve Odeon’unda katkılarıyla Dalaman’a ilk uçuş gerçekleştirildi. Temennimiz önümüzdeki dönemde bölgeden yapılan uçuş sayısı ve sefer yapılan kentlerin sayısında artış yaşanması” diye konuştu.

ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Güvenç, bir bölgede turizmin gelişmesi için en önemli noktanın hedef pazarlardabıkmadan çalışma yapmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Turizm istikrarlı ve bıkmadan çalışma yapılarak sonuç alınan bir sektör. Turizm sektörü birlikte hareket etmeyi, ortak çalışmalar yapmayı gerektiriyor. Muğla turizmi için çaba harcayan ve yapılan çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum”

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.