Rotary’dan Kocadon’a ziyaret

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Yeni Dönem Başkanı Reha Akın, Bodrum’daki Rotary kulüplerinin yeni dönem başkanları ve yönetim kurulu ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, projeleri hakkında...

Rotary’dan Kocadon’a ziyaret

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Yeni Dönem Başkanı Reha Akın, Bodrum’daki Rotary kulüplerinin yeni dönem başkanları ve yönetim kurulu ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Reha Akın’a; Rotary 2440. Bölge Federasyon Halkla İlişkiler Koordinatörü Nedim Atilla, Rotary 2440. Bölge Bilişim Komitesi Başkanı Serkan Ceylan, Bodrum Karia Rotary Kulübü 2015 – 2016 Dönem Başkanı Mustafa Öztabak, Bodrum Rotary Kulübü 2015 – 2016 Dönem Başkanı Aziz Başan, Bodrum Karia Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanlarından ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon ile Bodrum Rotary ve Karia Rotary Kulüplerinin Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.

Ziyarette, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Reha Akın, devir teslim töreninin ardından yeni yönetim ile birlikte ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bölge olarak 2015 – 2016 dönemi için hazırladıkları projelerinden bahsetti. Bu yıl çalışmalarını “Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun” sloganıyla sürdüreceklerini belirten Akın, özellikle trafik konusunu kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi. Rotary’nin dünyanın dört bir yanında yerel yönetimlerle el ele çalıştığını ifade eden Akın, “Görevimiz yerel yönetimlerin görevlerine müdahale etmek değil, tam tersine onların arzu etmiş oldukları bazı projelerde ki bunlar Rotary’nin yaptığı faaliyetlerle de örtüşüyorsa, onlara bazı imkanları sağlamak. Bodrum Belediye Başkanı olarak sizin değerli katkılarınız da bizim için çok önemli. Trafik, en önemli dosyalarımızdan birisi ki bunları yerel yönetimlere ve emniyet müdürlüklerine de sunacağız. Bu dönem trafik ile ilgili dört tane toplantı yapacağız. Bunların bir tanesi de Bodrum’da olacak. Ayrıca sevgili Hülya Başkanımıza da kulübümüze destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise nazik ziyaretleri için Rotary yöneticilerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Topluma fayda sağlayan projelere elinden geldiğince her zaman destek verdiğini ifade eden Başkan Kocadon, “Toplumsal açıdan yapmış olduğunuz bu projeleri, telafisi olmayan ‘can’ üzerinde gerçekleştiriyorsunuz. Bunlardan biri de devlet hastanesi için yaptığınız çalışmalar. Ayrıca çocuklarımız için yaptığımız park gibi projeler de var ama şu an Türkiye'nin başındaki en büyük sorun trafik. Bugün trafikteki hataların %70-75'i hatalı sollama. Bunun nedeni de eğitim. Bu konuda sizlere yardımım dokunabilir. Bodrum trafiğini biz çok iyi biliyoruz, sıkıntılarını da çok iyi biliyoruz. Bodrum'un düzenli bir trafiğe ihtiyacı var. Çevre yolunda, trafik ışıklarında sıkıntı yaşıyoruz, döner kavşaklarda vatandaşların tam bilinçli olmamasından kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz. Sizlerle birlikte özellikle okullarda sempozyumlar vererek insanları daha da bilinçlendirebiliriz. Telafisi olmayan tek şey can ve bütün projeleriniz de insan sağlığı üzerine, can üzerine; çocuk felcinden erken doğuma kadar her şeye katkıda bulundunuz. Şimdi de trafikle ilgili yaptığınız bu çalışmanız çok güzel. Ayrıca Bodrum’a yeni yollar açılmasına taraftar değilim. Mevcut yolları genişletelim yeni yollar açmayalım. Yeni yol açılırsa hemen imar gelir ve yapılaşma başlar. Yeni yol demek aynı zamanda imar rantı demektir.” dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.