Rıdvan, Turgutreis için geldi

Muğlaspor’da yetişen Türk Futbolu ve Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu Rıdvan Dilmen, öğrenim gördüğü Turgurtreis Lisesi’nin 150. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları arasında...

Rıdvan, Turgutreis için geldi

Muğlaspor’da yetişen Türk Futbolu ve Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu Rıdvan Dilmen, öğrenim gördüğü Turgurtreis Lisesi’nin 150. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları arasında yer alan yorumcusu Rıdvan Dilmen mezun olduğu Muğla Turgutreis Lisesi’nin 150. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Dilmen, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda katıldığı söyleşide, antrenörlük lisansının derecesi, yabancı takımlardan teklif alıp almadığı ve anları anlattı.

Yabancı ülke takımlarından teklif alıp almadığı yönündeki soruyu ise Dilmen, "O zamanlar ortalama yılda iki veya üç milli maç, bir de Avrupa liglerinden iki veya dört maç oynuyorduk. Uluslararası maç oynamadığımız için, uluslararası arenada izlenmiyorduk. Futbol hayatım boyunca tek teklif aldım. O da İtalya’nın Atalanta takımından. Atalanta haricinde bana hiçbir teklif gelmedi” diye cevap verdi.

“Meslek olarak futbolu gördüm”

Futbolculuk dışında hiç bir mesleği düşünmediğini belirten Dilmen, "Hep sporcu olmayı istedim. İkinci alternatifim hiç olmadı. Küçüklüğümden bu yana hayatımda futbol oynamak vardı. Allah’a şükür bu isteğimi de gerçekleştirdim” dedi.

“Lisansım Bercelona’yı çalıştırmaya yetiyor”

Futbol dünyasını çok yakından takip ettiğini vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Benim lisansım Barcelona’yı çalıştıracak kriterlere uyuyor. Ben bütün kurslara katılıyorum. Ne demek istiyorum. Şöhret fazla götürmez bilgin olmadığı zaman. Özellikle televizyon dünyasında hiç götürmez. Geride kalmamak için mümkün olduğunca dünya futbolunu takip ediyorum. Ben futbol programlarının sürelerinin çok uzun olduğunu düşünüyorum. 45 dakikayı geçmemeli. Aynı zamanda sahanın dışına çıkmamak da önemli. Bence bizim programın en büyük özelliği de bu olsa gerek. 90 dakikayı 45 dakikada özetlemeye çalışıyoruz. Tarafsızlık gibi söylem bana mantıksız geliyor. Ben tarafım. Ama objektif birisiyim. Taraf olmakla objektifliği ayırmak gerekir. Ben taraf değilim, dersem insanlar güler. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım. Güntekin Onay gibi birisi de partnerim olması benim en büyük şansım" diye konuştu.

Rıdvan Dilmen en büyük pişmanlığının ise "Sakatlığım nedeni ile oynamayı çok istiyordum. Bir taraftan da yönetimin baskısı vardı. 6 ay oynamamam gerekirken, 1-2 ay sonra oynama isteği sonrası futbol hayatım fazla sürmedi. Doktorları dinlememek" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.