Rıdvan gözlerini bağışladı

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Muğla’da düzenlenen organ bağışı panelinde gözlerini bağışladığını açıkladı.Haber MerkeziFenerbahçe ve Milli Takımın efsane futbolcularından spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, organ bağış...

Rıdvan gözlerini bağışladı

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Muğla’da düzenlenen organ bağışı panelinde gözlerini bağışladığını açıkladı.

Haber MerkeziFenerbahçe ve Milli Takımın efsane futbolcularından spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, organ bağış kampanyasına gözleri ile katıldı. Dilmen, gözlerini bağışladığını açıklarken, ayaklarının ameliyatlar nedeniyle işe yaramadığını söyledi.

Dilmen, Muğl Sağlık Müdürlüğü, Sıtkı Koçman Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tıbbi ve Dini Açıdan Organ Bağışı’ paneline katıldı. Panelde konuşan Dilmen, “Sadece Muğla’da Türkiye genelinde organ bağışı ile ilgili sosyal, yazılı ve görsel medyanın da üzerine büyük görev düştüğünü inanıyorum. Spor camiasının da organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesini düşünüyorum. Bursaspor’dan bir kardeşimiz de kardeşi için böbreklerini bağışlamıştı. O zaman çok duygulanmıştık. Organ bağışı sadece kardeşler için değil, özellikle dinimizce de, ayrıca Kur’an-ı Kerim’de de bununla ilgili bir ayet var. Bu bile bizim için organ bağışlamak için yeterlidir. Bundan sonra da bu tür sosyal faaliyetlerde bulunmaktan mutluluk duyacağım. Ayaklarımdan çok sayıda ameliyat olduğum için ayaklarım kimsenin işine yaramaz. Ama benim çocukluğumdan beri en büyük güvencem gözlemlerimdir. Müsaade ederseniz gözlerimi bağışlamak istiyorum” dedi.

Rıdvan Dilmen’in bu açıklamasının ardından Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Rıdvan Dilmen’e organ ve doku bağış kartını ve bağışı nedeniyle de plâket verdi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.