Rayiç bedel sorgusu kolaylığı başladı

Köyceğiz Belediyesi, gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için Tapu Müdürlüğüne rayiç bedeli görme yetkisi vererek, büyük bir kolaylığı hizmete açtı.Vatandaşlar, arsa, konut gibi taşınmaz mallara sahip olan kişiler...

Rayiç bedel sorgusu kolaylığı başladı

Köyceğiz Belediyesi, gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için Tapu Müdürlüğüne rayiç bedeli görme yetkisi vererek, büyük bir kolaylığı hizmete açtı.

Vatandaşlar, arsa, konut gibi taşınmaz mallara sahip olan kişiler özellikle bu mallar için yapacakları satış işlemlerinde gerekli olan ve önem teşkil eden bir unsur olan rayiç bedel sorgulaması için tapudan önce belediyeye gitmek zorunda kalıyordu.

Köyceğiz Belediye Başkanlığı ve Köyceğiz İlçe Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol ile Köyceğiz Tapu Müdürlüğünde vatandaşlar artık Belediyeye gitmeden Tapudan Emlak Rayiç bedellerini Tapudaki Belediye sisteminden kolayca öğrenerek alım, satım işlemlerini yapabilecekler.

Başkan Ceylan; “Bütün dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgın sürecinde, vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça evlerinde kalmalarını söylerken dışarıda ve kapalı alanlarda geçirdikleri süreleri de azaltmaya çalışıyoruz. Gayrimenkul satış işlemi yapan vatandaşlarımız önceden Belediyemizden ‘Rayiç Bedel Yazısı’ alarak Tapu Müdürlüğümüze gitmesi gerekiyordu. 15 Nisan 2021 Perşembe günü itibariyle vatandaşlarımızın bu yazı için Belediyemize gelmeleri ve yazıyı almak için beklemelerine son verdik. İmzaladığımız bu protokol ile rayiç bedel sorgusu artık tapu müdürlüğünde yapılacak. Böylece vatandaşlarımız işlemlerini dijital ortamda hızlı ve güvenli olarak tamamlayacaklar” dedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.