Protokol, Üç Kuruşluk Operayı izledi

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ), 11 Şubat’tan itibaren, Bertolt Brecht’in dünyaca ünlü oyunu “Üç Kuruşluk Opera” (Müzikal - Komedi) ile tiyatro severlerle buluşmaya başladı. Yönetmenliğini Dağlar Uygur’un...

Protokol, Üç Kuruşluk Operayı izledi

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ), 11 Şubat’tan itibaren, Bertolt Brecht’in dünyaca ünlü oyunu “Üç Kuruşluk Opera” (Müzikal - Komedi) ile tiyatro severlerle buluşmaya başladı. Yönetmenliğini Dağlar Uygur’un yaptığı ‘Üç Kuruşluk Opera adlı oyunu  Milas protokolü hep birlikte ilgiyle izledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Milas CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Yeni Milas Spor Kulüp Başkanı Hasan Özmen ve yönetim kurulu üyeleri ve Milas Belediyesi Meclis Üyelerinin izlediği oyun seyircilerden bolca alkış aldı.

Oyun sonunda konuşma yapan oyunun yönetmeni Dağlar  Uygur öncelikle sahne arkasında görev alan arkadaşlarına ve oyunu izlemeye gelen protokol üyelerine teşekkür etti. Uygur ; “Biz mutlu ve kocaman bir aileyiz.Tiyatroya inanıyoruz,tiyatroya gelen ve oynayan insanların kafasını kuma gömmeyen insanlar olduğunu düşünüyoruz. Oyunun yaşanan terör olaylarından ötürü iptal edilip edilmeyeceği çok soruldu.terör saldırısının amacı  zaten buydu biz onlara karşı oyunu iptal etmedik..Salonlar hep dolmalı biz hep bir arada olmalıyız.Her savaştan sonra yapılan ilk binalar hep tiyatro binaları olmuştur.Bizler sizlere izlemeye geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.Bu gece aramızda olan Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ı sahneye Belediye Başkanı unvanı ile değil bizim ekibimizin bir parçası MİŞTİ’nin kurucusu olarak sahneye davet ediyorum”diyerek sözü Başkan Tokat’a bıraktı.MİŞTİ çıtayı iyice yükseltti diyorduk ve biz buna bu akşam canlı tanıklık ettik.Sizlerle gurur duyuyorum.yüreğinize ve emeğinize sağlık”dedi.

Konuşmaların ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yeni Milas Spor Kulübü Başkanı Hasan Özmen tiyatro ekibine çiçek verdiler.

Dağlar Uygur, Aslıhan Kumtepe, Sabahattin Akan, Ahsen Akın, Figen Akdeniz, Erdem Özkan, Cansu Akbaş, Orkun Tepeköylü, Mert Tireli, Gökhan Karakaya, Hazar Oral ve Ali Çoban’nin rol aldıkları, canlı müzik eşliğinde sergilenecek olan oyun 25, 26 ve 27 Şubat tarihlerinde seyircisi ile buluşacak.

Müzik Direktörü Tolga Günay (Yan Flüt, Davul, Gitar) ile birlikte Fatih Evcil(Piyano, Keman) ve Martin İvanov´un (Saksafon, Klarnet, Davul, Akordiyon) oyun boyunca sergiledikleri canlı performans, oyuncuların enerjisi ile birleşerek ortaya konulan sanat, seyir kalitesi ile unutulmaz bir anı bırakıyor.

Oyun Milas´tan sonda Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir in bazı merkez ve ilçelerinde tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.