Proje sahiplerine uygulama eğitimi

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan toplam 53 proje sahibi için proje uygulama sürecine yönelik başlangıç toplantıları ve proje...

Proje sahiplerine uygulama eğitimi

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan toplam 53 proje sahibi için proje uygulama sürecine yönelik başlangıç toplantıları ve proje uygulama eğitimlerini Aydın, Denizli ve Muğla'da gerçekleştirdi.

Projelerin başlangıç aşamasından tamamlanmasına kadar olan süreçteki uyulması gereken usul ve esaslar hakkında başarılı proje sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitimler 9-10-11 Eylül 2014 tarihlerinde sırasıyla Aydın, Muğla ve Denizli'de gerçekleştirildi. Ajansın İzleme ve Değerlendirme Birimi'nin gerçekleştirdiği eğitimlerde; proje uygulama usul ve esasları, sözleşme hakkındaki genel kurallar ve mevzuat konularında bilgi verilirken satın alma, izleme, raporlama, görünürlük faaliyetleri ile bilgi sistemleri konularına da ayrıntılı olarak değiniliyor.

Proje yararlanıcılarının proje uygulamaları ve izlemesine ilişkin sorularının da cevaplandırıldığı eğitimlerde ayrıca projelerin uygulama süreçlerinde görev alacak olan Ajans uzmanları ile proje yararlanıcısı firma ve kuruluş temsilcileri de tanıştırılıyor.

GEKA'nın başvuru süresi 30 Nisan 2014 tarihinde son bulan 2014 Yılı Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarında, Ajansa başvurusu yapılan 210 projeden 53'ü değerlendirmeyi geçerek yatırım desteği almaya hak kazanmıştı.

Güney Ege Bölgesi'nde teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin artırılması; özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile Ajans tarafından tasarlanan Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programında hibe desteği almaya hak kazanan 33 projeye 18 milyon TL kaynak aktarılacak.

Bölgede çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin artırılması amacıyla tasarlanan bir diğer program olan Çevre Mali Destek Programında ise 20 projeye 6,1 milyon yatırım desteği sağlanacak.

Ajanstan toplam 24,1 milyon TL kaynak aktarılacak 53 projenin bütçelerinin tamamı değerlendirildiğinde, Bölge için yenilik ve çevre konularında 52,1 milyon TL'lik bir yatırımın gerçekleşmesi sağlanacak.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.