PROJE FETHİYE’DE TANITILDI

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer, Fethiye’de düzenlenen Gönül Elçileri Projesinin ikinci ayağı “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtım toplantısına katıldı.Fethiye Kaymakamlık...

PROJE FETHİYE’DE TANITILDI

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer, Fethiye’de düzenlenen Gönül Elçileri Projesinin ikinci ayağı “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtım toplantısına katıldı.

Fethiye Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık, Seydikemer İlçesi Kaymakamı Muammer Köken’in eşi Gülbahar Köken ve Fethiye ile Seydikemer ilçelerindeki okulların idarecileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer “Koruyucu aile projesinde Fethiye lokomotif olarak öncülük yaptı. 30 çocuğumuzu koruyucu aileye teslim edince çocuk yuvamızı kapattık. Çocuklarımız aile şefkatinde sıcak birer yuvada bulunmaktadır. Şimdi ikinci bir proje olan Kadınlar İçin Meslek Eğitim Projesi için Valilik ve Kaymakamlıklarımız alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Bu proje için tüm gönül elçilerinin belde, köy ve mahallelerde çalabildikleri kadar kapıyı çalmalarını istediklerini söyleyen Fatma Dilek Güvençer, “ Gönül elçilerimizden eğitimi yarım kalmış ya da hiç eğitim alamamış kadınlarımızın ellerinden tutmalarını mesleki açık öğretim liselerine kayıt yaptırmalarını ya da bir meslek eğitim kursuna yönlendirilmelerini bekliyoruz. İlimizde her kadının bir mesleği olsun istiyoruz. Projenin Muğla ilinde bu kadar hızlı büyümesi için gayret gösteren Kaymakamlarımıza ve eşlerine, Gönül Elçileri Projesine gönüllü olarak katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışma tamamen bir gönüllülük işidir. Hiç bir menfaat beklemeden hepimiz hayırlı bir hedef için çalışıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının amacını anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise, “Ülke genelinde 81 ilde başlayan Gönül Elçileri Projesinin ikinci ayağı olan Kadınlar İçin Meslek Eğitim Projesinin tanıtımı ve faydaları için burada toplanmış bulunmaktayız. Günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan bir takım düzenlemeye karşı kadınların eğitime ve istihdama katılımları yeterli düzeyde olamamıştır. Kadınlar ve erkekler arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması açısından eğitim en önemli unsurlardan biridir. Bir toplumun kadın erkek ile birlikte kalkınabileceği bunlardan birinin ihmal edilmesinin ülke için büyük bir zarar olacağı bilinen bir gerçektir. Eğitim sisteminde yer alan ve sistem dışına çıkmış olanların, özellikle de kadınların bilgi ve becerilerini iş piyasasına uygun hale getirilmesinin önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Kuzu’nun konuşmasının ardından, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken’in eşi Gülbahar Köken ve Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık proje ile ilgili ilçelerinde yapılan çalışmaları anlattı.

Toplantının ardından Vali Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer beraberindeki heyetle birlikte Mesleki Eğitim Kursların açılışına katıldıktan sonra Fethiye Huzurevini ziyaret etti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.