PROF. DR. AYŞE İLKER YATAĞAN OKURGEZER PROGRAMINA KONUK OLDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il genelinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve okul kütüphanelerinin etkin kullanımının sağlanması amacıyla yürütülen Okur Gezer projesi kapsamında, Yatağan İlçe Milli...

PROF. DR. AYŞE İLKER YATAĞAN OKURGEZER PROGRAMINA KONUK OLDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il genelinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve okul kütüphanelerinin etkin kullanımının sağlanması amacıyla yürütülen Okur Gezer projesi kapsamında, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatağan’da Okur Yazar buluşması programı gerçekleştirildi.

MUSTAFA AKTAŞ

Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi  ve Yazar Prof. Dr. Ayşe İlker’in konuk olduğu okurgezer projesi ilçe programı Termik Enerji Konferans Salonunda düzenlenen yazar buluşması söyleşi programı ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrencilerin katıldığı söyleşi programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Konuk Yazar Prof. Dr. Ayşe İlker’in yaşam hikayesinin anlatıldığı bir video gösterimi yapıldı. Okurgezer Projesi İl Koordinatörü Edebiyat öğretmeni ve yazar İsmail Zorba ve Yatağan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni  İdris Özler’in Moderatörlüğünde Prof. Dr. Ayşe İLKER ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Kitap okuma ve yazarlık üzerine gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Ayşe İLKER öğrencilere yazarlık serüvenini ve kitaplarında kaleme aldığı hikayeleri yaşanmış olaylardan anekdotlarla aktardı. Öğrencilerin kitaplar üzerine sorduğu sorulara tek tek cevap veren konuk yazar onlara bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

AKILLA, ZEKAYLA, BİLİMLE, KÜLTÜRLE VE SANATLA PARLAYACAKSINIZ

Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı  İstiklal Marşımızın “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” dizelerinden örnekler vererek Gençlere seslenen Konuk yazar Prof. Dr. Ayşe İLKER, “ Ocak kelimesi ateş yanan, duman tüten yerdir, bir ocağın dumanı tütünceye kadar, bir ocağın ateşi sönünceye kadar bu ülke bizimdir; ve bende diyorum ki siz sevgili genç arkadaşlarımın tüttüreceği ocaklar var olduğu müddetçe  Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün değişiyle ilelebet payidar kalacaktır. O ocağı akılla, zekayla, bilimle, kültürle ve sanatla koruyacak ve parlayacaksınız.” dedi.

OKUL KÜTÜPHNESİ ZİYARET EDİLDİ

Söyleşi programının ardından Okurgezer Projesi Yatağan programı okul kütüphanesi ziyareti ile devam etti. Konuk Yazar Prof. Dr. Ayşe İLKER, İlçe Müdürü Osman Alemdar eşliğinde Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek okul kütüphanesinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaretinde Okul Müdürü Murat Bostan tarafından karşılanan konuk yazar okul kütüphanesinde öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İlçe Programının son durağı Stratonikeia Antik Kenti oldu. Öğrencilerle birlikte antik kent yerleşkesini ziyaret eden konuk yazar Prof. Dr. Ayşe İLKER ve İlçe Müdürü Osman Alemdar’a Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkan Yardımcısı Eylem Özdemir rehberlik etti.

ÖĞRENCİLER STRATONİKEİA’DA KİTAP OKUDULAR

Okurgezer Projesi ilçe programı kapsamında Stratonikeia Antik Kentinde kitap okuma ekinliği düzenlendi. Öğrenciler yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak antik kentin tarihi atmosferinde okuma etkinliği gerçekleştirdiler. 150 lise öğrencisi, edebiyat öğretmenlerinin rehberliğinde antik kentin kalıntıları arasında kitaplarını okudular.

TARİHİ KENTTE MÜZİK DİNLETİSİ

Okuma etkinliğinin ardından Yatağan Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından müzik dinletisi sergilendi. sergilendi. Yatağan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Tahsin Boztuğ ve öğrencileri enstrümanları ve söyledikleri şarkılarla etkinliğe katılanlara müzik ziyafeti yaşattılar. Düzenlenen müzik dinletisinde sözleri Yatağan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şule Aksakal Avcı’ya ait Her Kitap Bir Dünyadır” adlı şarkıyı seslendirdiler.

Etkinlik sonunda tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden konuk yazar Prof. Dr. Ayşe İLKER, Yatağan’da böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik için bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ve kendisinin unutamayacağı güzel anılarla Yatağan’dan ayrılacağını ifade ederek tüm emeği geçenler adına  İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar’a teşekkür etti.

Etkinlik Stratonikeia Antik Kenti manzarasında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.