PORTRELER

Akbal ile Muğla EmniyetteRöportaj: Işık CumhurMuğla’nın yeni yüzlerinden İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, huzurlu bir toplum için saygı ve sevgi ile birlik ve beraberliğin olması gerektiğinin altını çiziyor ve diyor ki; “Hayat...

PORTRELER

Akbal ile Muğla Emniyette

Röportaj: Işık Cumhur

Muğla’nın yeni yüzlerinden İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, huzurlu bir toplum için saygı ve sevgi ile birlik ve beraberliğin olması gerektiğinin altını çiziyor ve diyor ki; “Hayat güzelliklerle dolu, bu güzelliklileri koruyalım ve keyifle yaşamayı bilelim”

1963 yılında Uşak’ta dünyaya gelen, Muğla’nın emniyetini sağlayan İl Emniyet Müdürü Akbal, 1987 yılında Polis Akademisini bitirerek, zorlu ve mücadeleci mesleğine İstanbul’da başlamış. Aklında yokken seçtiği mesleğinden hiç pişman olmayan Akbal, ilk şark görevini Batman’da Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinde yapmış. 2000 yılında İstanbul’a atanan İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, burada da İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Şube Müdürlükleri yaparak, mesleğinde hızlı adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşamış. 2007 ile 2010 yılları arasında da İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunarak, kaliteli ve başarılı çalışmaları sonucunda ise Bingöl Emniyet Müdürlüğüne atanmış. Daha sonra Muğla ile tanışan Akbal, Muğla’ya hayran kaldığını, ülkenin en muhteşem illerinden birisi olduğunu ifade ederek, Muğla İl Emniyet Müdürü olmaktan dolayı gurur duyuyor.

Muğla’nın turizmin cenneti olduğunu belirten Akbal, önemli olanın mesleğini en iyi şekilde yapmak olduğunu kaydediyor. Doğruluk ve dürüstlük içersinde, kanun ve kurallara uygun bir şekilde hareket edildiği sürece sorunların aşılacağını söyleyen Akbal, problemleri çözmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydediyor. Özellikle Muğla gibi önemli bir il de huzuru sağlamanın zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu dile getiren Akbal, sağlıklı bir yaşam, mutlu bir gelecek için kötülüklerden uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Çocukluk ve eğitim yıllarına dönelim ve ilk aklınıza gelenleri öğrenelim?

Akbal: Babam dokumacılık yapardı, ben de tezgâhlarda büyüdüm, oyun alanlarım babamın iş yeriydi, daha doğrusu ben komşu çocuklarıyla oynayıp, gezip dolaşmadım, hep çalıştım. İlkokul 3. sınıfa kadar köydeydik, sonra şehre geldik, İlk ve Orta öğretimimi Uşak’ta okudum, İlkokul 2. sınıf dahil Uşak Merkez köyünde okudum, ardından merkeze geçtik. Sıcak bir aile ortamımız vardı. Annem her anne gibi bize düşkün ve bir dediğimizi iki etmezdi. Olumsuzluklar yaşamadık hiç, ufak tefek üzüntüler dışında, iyi bir çocukluk geçirdim diyebilirim. O zamanın şartları nasılsa öyle yaşadık, güzeldi. Şimdiki çocuklar ve gençler gibi imkanlar içersinde değildik tabiî ki, yine de eğlenceliydi, bence daha bir başkaydı, tadı farklıydı yani.

Sevdiğiniz yemekler? Müzik ve hayalleriniz neler?

Akbal: Kuru fasulye, bulgur pilavı ve yoğurtla yapılan her tür yemekleri de severim, sanat müziğini dinlemekten zevk alırım, futbol ve güreş sporları da ilgimi çeker, hayallerimin hemen hemen hepsi gerçekleşti.

Mesleğim en büyük hayalimdi, Devletime hizmet etmek benim yaşam kaynağım, ileri de ömürüm olursa da sakin ve sessiz bir köyde dinlemek en büyük isteğim, emekliliğimi ailemle geçirmek istiyorum. Bu kadar hareketli, trafiği bol olan bir meslekten sonra sessizliği tercih ediyorum. Korkularım yok, en sevdiğim renkler ise kırmızı ki liderlik rengidir, mavi de huzur verir, yeşil ve beyaz da dinlendirir.

Ailenizden bahsedin biraz?

 Akbal: 3 çocuğum var. Kızım öğretmen, büyük oğlum Uluslar arası ilişkilerde okuyor, küçük oğlum ise polis kolejinde okuyor, meslek seçimleri kendilerine ait.

Niye Emniyet?

Akbal: Çocuklukta ne olmak istiyorsun diye sorarlar ya ben de hep cevap olarak polis derdim, o sıralarda Komiser Colombo dizisi çok öndeydi, çok izlerdim, etkilendim.

Sağlığınıza dikkat eder misiniz?

Akbal: Çok değil, sağlıkla ilgili takıntılarım da yoktur, özellikle yeme içme konusunda. Yürüyüş yaparım, spor da fırsat buldukça yapıyorum, su içmeyi de ihmal etmem.

Gittiğiniz ülke ve iller nereler?

Akbal: İtalya, İngiltere, Çin, Japonya, Bosna-Hersek, Ukrayna ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti. Ülkemizin de hemen hemen tüm illerine gittim. Hakkâri, Şırnak, Artvin, Rize, Samsun, Ordu, Zonguldak, Çankırı, Kırşehir, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kilis, Osmaniye dışındaki tüm illeri gördüm. Ülkemizin her yeri anlatmakla bitmez, değişik kültürler inanılmaz. İmkanlar oldukça gezip dolaşmak, araştırmak ve öğrenmek lazım bilinmeyenleri, görmek de gerekir görmediğimiz yerleri. Yenilikleri yaşamak hayata anlam verir, yaşamı sevdirir.

Gençlere en önemli mesajınız ne olur?

Akbal: Kötü alışkanlıklarından uyuşturucudan uzak dursunlar, iyi arkadaş seçsinler, sosyal ve ahlaklı olsunlar, geleceğe ümitle bakıp, hedeflerine ulaşmak için çok çalışıp, eğitimlerine önem versinler.  Ülkemizin ışığı ve parlayan yıldızları olan gençlerimiz bizim gurur kaynağımızdır. Gençlerimizin yolu açık olsun.

İlimizde İl Emniyet Müdürü olmak nasıl?

Akbal: Turizm ve ekonomi açısından önemli bir il olan Muğla’mız asayişini sağlamak huzuru devam ettirmek için çalışıyoruz. Dünya ve ulusal bazda önemli kişilerin tatil yapması da bizim ciddiyetimizi arttırıyor. Muğla halkı devletine, kanunlara bağlı, güvenlik güçlerini seven, ve destek veren saygılı insanlar. Emniyetimize son derece güveniyorlar, biz de bu nedenle fazlasıyla sevinçliyiz. Toplum Destekli polislik anlayışı ile güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri yapmak düşüncesi içersindeyiz. Şeffaf, hesap verebilen, denetlemeye açık bir biçimde kurumsallaştırılmış bir il emniyeti olma yolundayız. Halkımızın hep yanındayız. Muğla’mız kıskanılan bir ilimiz, bizde kıymetini bilelim. Sağlıklı, mutlu, sorunsuz günler diliyorum. Sevgiyle kalın.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.