Polonyalı turistin yüzü Türk’e nakledilecek

Akyaka’da tatilini geçirdiği sırada boğularak hayatını kaybeden 42 yaşındaki Polonyalı turist Andrzej Kucza’nın yüzü nakil için hava ambulansı ile Antalya’ya gönderildi. Polanyalının yüzü 26 yaşındaki Recep Sert adlı...

Polonyalı turistin yüzü Türk’e nakledilecek

Akyaka’da tatilini geçirdiği sırada boğularak hayatını kaybeden 42 yaşındaki Polonyalı turist Andrzej Kucza’nın yüzü nakil için hava ambulansı ile Antalya’ya gönderildi. Polanyalının yüzü 26 yaşındaki Recep Sert adlı bir Türk gencine nakledilecek.

Haber Merkezi

Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde tatilini geçiren Polonyalı 42 yaşındaki Andrzej Kucza denizde boğulması sondası beyin ölümü gerçekleşmişti. Organları bağışlanan Andrzej Kucza’nın organlarının tahrip olması sonrası yüz nakli için Antalya’dan gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi 4 saatlik bir ameliyatın ardından Polonyalı turistin yüzünü maskeye takarak Muğla’dan ayrıldı.

Prof. Dr. Ömer Özkan, Dalaman Havalimanında bekleyen Sağlık Bakanlığı Ambulans uçak ile Antalya’ya hareket etti. Prof. Dr. Özkan, ameliyat sonrası beklemeden aracı ile havalimanına hareket ederken, “Çok başarılı bir bir operasyon oldu” dedi.

Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza’nın yüzünü maskeye monte eden Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin 47 saat içinde nakli yapmak zorunda olduğu öğrenilirken, naklin yapılacağı 26 yaşındaki Recep Sert’in gece saat 01.00’da Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüzünün açıldığı ve hazır bekletildiği öğrenildi. Nakil için Antalya’da 12-14 saat arasında naklin yapılmasının beklendiği açıklandı.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.