Polisler sürücülere kask hediye etti

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler uygulama yaparak kasksız motor sürücülerini uyarıp ceza yazmak yerine kask hediye etti.1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Marmaris İlçe Emniyet...

Polisler sürücülere kask hediye etti

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler uygulama yaparak kasksız motor sürücülerini uyarıp ceza yazmak yerine kask hediye etti.

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası etkinlikleri düzenlendi. Cumartesi gününe kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından Atatürk Meydanında stant açıldı. Burada vatandaşları bilgilendiren trafik ekipleri trafikte kullanılan malzemeleri tanıttı.

Programın ilk gününde etkinliklere Marmaris Kaymakamı A. Galip Saral, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan ve trafik ekipleri katıldı.

Programda konuşan Marmaris Kaymakamı A. Galip Saral, her yıl yaşanan trafik kazalarına binlerce insanın kurban gittiğini ifade ederek, “Küçük bir hata ve dikkatsizlikten kaynaklanan trafik kazalarında binlerce insanımız hayatını kaybetmektedir. Trafikte uygun hareket etmek çok önemli. Usulsüz bir davranışta istemediğimiz sonuçla karşılaşabiliyoruz. Motosiklet ve bisiklet gibi korunmasız bir araçla trafikte seyredenler mutlaka kaskını takmalıdır. Trafikte yaya veya sürücü olsun can güvenliği bizim için önemlidir. Toplumu her olduğu yerde mutlaka trafik vardır. Trafiğin olduğu yerde de mutlaka kazalar oluyor. Amacımız bu kazaları en düşük seviyeye indirmek. Trafik haftasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’da trafik haftası dolayısı ile halkımızı bilgilendirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Trafikte her yıl binlerce kişi trafik kurbanı olmaktadır. Marmaris’te görev yaptığım süre boyunca kasksız motor kullanmaktan 6 kişi hayatını kaybetmiştir. Tüm motor sürücülerini mutlaka kasklarını taksın. Biz burada insanlarımızın hayatı için varız sizlerin hayatı bizim için önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından trafik ekipleri basın mensuplarının sürekli trafikte olmasından dolayı ilk kaskların basın mensuplarını verilmesini istediler. Gazetecilere kasklarını kaymakam A. Galip Saral ve Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya birlikte verdiler.

Toplum destekli polis ekipleri tarafından trafik dersi verilen öğrencilerde törene katıldı. Törene katılan öğrencilere Kaymakam Saral, kısa ve öz olarak trafik hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere şehir içinde ehliyetsiz motor kullanmamalarını da belirten Saral, “ Şehir içinde ve dışında asla ehliyetsiz ve kasksız motor kullanmayın. Hatalı sollama yapmayın” dedi.

Daha sonra ekipler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde uygulama yaparak kasksız motor sürücülerini uyarıda bulunarak, onlara kask hediye ettiler. Çok sayıda kask dağıtılan uygulamada, kasksız motor sürücülerinin çokluğu da dikkat çekti.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.