Polis memuruna işlem başlatıldı

Diş hekimi Hasan I., 4 aylık hamile eşiyle birlikte tatil için gittikleri Fethiye’de yaşadıkları korkunç olayı sosyal medyada paylaşmalarının ardından, olayın ses getirmesiyle Muğla Valiliği, her iki tarafın da şikâyetçi...

Polis memuruna işlem başlatıldı

Diş hekimi Hasan I., 4 aylık hamile eşiyle birlikte tatil için gittikleri Fethiye’de yaşadıkları korkunç olayı sosyal medyada paylaşmalarının ardından, olayın ses getirmesiyle Muğla Valiliği, her iki tarafın da şikâyetçi görünmediği olayda darp olayına karışan ve olayda silahını kullanan polis memuru hakkında adli tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2 Ağustos’ta meydana gelen olayda Ankara’dan tatile gelen Diş Hekimi Hasan I. ile hamile eşi Şeyma Ünal I. aynı istikamette giden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Aşkın Y. (İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli) ile akrabaları Ahmet Y. ve Kamer Barış Y. arasında tartışma çıkmış, Hasan I. ve Şeyma Ünal I. yol kenarında darp edildiklerini iddia etmişti. Muğla Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tatilde bulunan Polis Memuru Aşkın Y.’nin tabancasına el konularak hakkında idari işlem başlatıldığını duyurdu.

DARP RAPORU VE TUTANAĞI PAYLAŞTI

Diş Hekimi Hasan I. ve Şeyma Ünal I., yol kenarında darp edildiklerini iddiasının ardından, darp raporu ve şikâyet tutanağını da paylaştı. Fethiye Devlet Hastanesi’nden aldıkları raporlarda 4 aylık hamile olan eşinin darp edildiği ve düşük riski taşıdığı için acilen yoğun bakıma alınması gerektiği yazıyor.

MUĞLA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada darp olayına karışan ve olayda silahını kullanan polis memuru hakkında adli tahkikat başlatıldığı ve silahına el konulduğu ortaya çıktı. Valilik‘ten yapılan açıklamada şunlar ifadelere yer verildi:

“02/08/2020 saat 15:45 sıralarında Muğla İli Fethiye İlçesi Emniyet Bölgesi’nde kavga olduğu ihbarının Emniyet Haber Merkezimize ulaşması neticesinde, olay yerine asayiş ekibi sevk edilmiş; olay yerinde yapılan inceleme neticesinde, Polis Memuru Aşkın Y. (İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli), Ahmet Y., Kamer Barış Y. ile Diş Hekimi Hasan I., Şeyma Ünal I. isimli tarafların karşılıklı kavga ettikleri anlaşılmış; konunun tahkikatı için şahıslar Fethiye Polis Merkezine intikal ettirilip Fethiye Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına da bilgi verilerek tahkikata başlanmış, alınan doktor raporlarının ve ifadelerin akabinde Fethiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olayda kullanıldığı iddia edilen Aşkın Y’e (Polis Memuru) ait Beylik Silahı adli emanete alınmıştır. Her iki tarafında birbirinden şikâyetçi olmamasına rağmen Fethiye Polis Merkezince tarafların ifadeleri, alınan doktor raporları ve olay yerini gören kamera görüntüleri adli tahkikata esas olmak üzere Fethiye Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiş olup, silahla tehdit ve kasten yaralama kaydıyla kamu hukuku çerçevesinde Fethiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikat başlatılmıştır. Yukarıda bahsedilen konuyla alakalı taraflardan birinin polis memuru olması sebebi ile İl Emniyet Müdürlüğünce yazılı olarak görev yaptığı İline bilgi verilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmekte olup ayrıca idari soruşturma da başlatılmıştır” denildi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.