Polis esnaflara hanutçuluğu anlattı

Fethiye’de hanutçuluk denetimlerinden dolayı bazı işyerlerinin kapanması üzerine Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin talebi üzerine Fethiye Emniyet Müdürlüğü tarafından hanutçuluk anlatıldı.Fethiye Emniyet Müdürlüğü...

Polis esnaflara hanutçuluğu anlattı

Fethiye’de hanutçuluk denetimlerinden dolayı bazı işyerlerinin kapanması üzerine Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin talebi üzerine Fethiye Emniyet Müdürlüğü tarafından hanutçuluk anlatıldı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Baş Komiser Ali Can Birincioğlu tarafından verilen eğitimde; Çalış bölgesindeki esnaflar “Hanutçuluk Nedir? Hangi Davranış ve Hareketler Hanutçuluğa Girer ?” konularında bilgi aldılar. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin Plaj Voleybolu tesislerinde düzenlenen eğitim öncesi; Çalış Der Başkanı Mete Ay tarafından çeşitli konularda bilgilendirilmede bulunuldu.

Fethiye’de ilk defa düzenlenen eğitim nedeniyle bir konuşma yapan Çalış-Der Başkanı Mete Ay “Bildiğiniz gibi hanutçuluk yıllardır devamlı olarak karşılaştığımız sorunların başında gelmektedir. Bu sezon çok ciddi bir şekilde Muğla Valiliğimiz ile Fethiye Kaymakamlığımız tarafından hanutçuluk ile ilgili bir mücadele başlatıldı. Çalış bölgemizde de bazı işyerleri hanutçuluktan dolayı ceza aldı ve geçici olarak işyerleri kapatıldı. Fakat görmüş olduğumuz izlenimlerde; esnaflarımız ve çalışanlarımız hanutçuluğun tam olarak ne olduğunu bilmiyorlar. Bu konuda Fethiye Emniyet Müdürümüze rica da bulunduk. Bu konuda bizleri aydınlatın diye ve ricamızı kırmadılar. Burada Polisimiz tarafından bir eğitim semineri verilmektedir. Ben başta Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan olmak üzere eğitimi veren Asayiş Büro Amirimiz Baş Komiser Ali Can Birincioğluna ve Polis arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde; Hanutçuluğu anlatan Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Başkomiser Ali Can Birincioğlu, Fethiye’de Polis kamerası ile çekilen hanutçuluk yapan kişilerin CD’lerini izleterek nelerin yapılabileceğini ve nelerin yapılmaması gerektiğini anlattı. Seminerde esnafların soruları da cevaplandırıldı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.