Plan Bütçe Komisyonundan Muğla’ya güzel haberler

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı görüşmek üzere kurulan...

Plan Bütçe Komisyonundan Muğla’ya güzel haberler

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı görüşmek üzere kurulan Plan ve Bütçe Alt Komisyonuna başkan seçildi.

Tasarı ile çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmak suretiyle, Hazine Müsteşarlığına, varlık kiralama şirketlerine ve bu şirketler tarafından ihraç edilen kira sertifikalarına, üst fonlara kaynak sağlanmasına, Çalışanları Tasarrufa Teşvik Hesabına, Ulusal Fona, sigortacılığa, kamu iktisadi teşekküllerine ilişkin düzenlemeler ve değişiklikler öngörülüyor.

Geç saatlere kadar çalışan komisyona Başkanlık eden Ali Boğa, tasarının toplam 54 maddeden oluştuğunu ve uygulamada çıkan aksaklıkları gidermeye yönelik çalışmalarla birlikte önemli değişiklikler de getireceğini ifade etti.

Özellikle Muğla bölgesini yakından ilgilendiren bir değişikliğin de söz konusu olduğunu ifade eden Ali Boğa, ‘’hazine özel mülkiyetindeki veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerinde, tersane, tekne imal ve çekek yeri (yat çekek yeri hariç) ve diğer kıyı yapıları yatırımı yapılması amacıyla kullanım izni verilenlere büyük kolaylıklar getirildiğini, bürokrasinin azaltıldığını ve teşvikler getirildiğini ifade etti.

Tersanecilik, tekne imal ve çekek yeri sektörünün içinde bulunduğu genel durumu, yatırım ve alt yapı maliyetlerinin yüksekliği, uluslararası rekabet gücünün artırılması ve sektörün desteklenmesine yönelik bir dizi uygulamalar getireceklerini söyleyen Ali Boğa, hasılat paylarının binde bire düşürüldüğü ve irtifak hakkı ve kullanma izin bedelinin alınmayacağını müjdeledi.

Düzenleme ile bu çerçevede yapılacak işlemler harçlar kanununa da tabi tutulmayacak.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.