Plaj İhaleleri durduruldu

Muğla sahil şeridindeki günübirlik plaj ve işletmelerin özel şirketlere ve şahıslara kiralanması büyük tepkilere neden olurken, Fethiye’deki plajların ihaleleri durduruldu. Muğla 1. İdare Mahkemesi Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının...

Plaj İhaleleri durduruldu

Muğla sahil şeridindeki günübirlik plaj ve işletmelerin özel şirketlere ve şahıslara kiralanması büyük tepkilere neden olurken, Fethiye’deki plajların ihaleleri durduruldu. Muğla 1. İdare Mahkemesi Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının ihalesini telafisi güç ve imkansız zararlar doğurabileceği gerekçesiyle ihaleyi durdurma kararı aldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının ihalesine yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, yıllardır Muğla Valiliği'ne bağlı Muğla El Sanatları (MELSA) şirketi tarafından işletiliyordu. Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredilirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen MELSA da Muğla Çevre Vakfı (MELSA) adını aldı. Tabiat parkı ve plaj için çıkılan ihaleyi özel bir firma alınca, MUÇEV yetkililerine tahliye işlemleri için 23 Mayıs tarihinde tebliğ yapılmıştı. İhale sürecinin ardından tabiat parkının giriş kapısı, otopark ve su sporları faaliyetlerinin MUÇEV; büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlonglarının ise firma tarafından işletileceği açıklanmıştı. Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı'nda sıkıntılı ihale ve tahliye sürecinin ardından 23 Haziran günü MUÇEV yetkililerinin olmaması nedeniyle jandarma ve zabıta gözetiminde tahliye işlemi yapılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından MELSA şirketi, Muğla 1'inci İdari Mahkemesi'ne başvurmuş ve Fethiyeliler de hafta sonu plajların belediyeye devri için eylem yapmıştı.

Seçimlerden önce Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla'ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı, iddiaya göre yüzde 50 ortaklıkla MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Ardından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs 2014'te imzalanan protokolle buraların kullanım hakkını MUÇEV'e devretti. Yetki devri ardından 2 Haziran 2014 gecesi söz konusu firma internet sitesinde Ölüdeniz Lagünü Kumsalı ihaleye çıkardı. İhaleyi yıllık 2 milyon 690 bin TL’ye özel bir şirket kazandı. MELSA, protokollerin 2021 tarihine kadar geçerli olduğu belirterek, ihalenin iptali istemiyle dava açıldı. Muğla 1. İdari Mahkemesi, dava konusu işlemin telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği gerekçesiyle ihalenin yürütmesini durdurdu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.