Piyango biletçileri vurdu

Ülke genelinde satışları düşen piyango biletleri alıcını ve satıcını memnun etmedi. Bilet satıcıları Milli Piyango İdaresinin özelleşmesinden sonra biletçiler isyan bayrağını çekti. Özelleşmeden dolayı zor zamanlar...

Piyango biletçileri vurdu

Ülke genelinde satışları düşen piyango biletleri alıcını ve satıcını memnun etmedi. Bilet satıcıları Milli Piyango İdaresinin özelleşmesinden sonra biletçiler isyan bayrağını çekti. Özelleşmeden dolayı zor zamanlar yaşadıklarını belirten biletçiler, yapılan yanlışlardan dolayı satılardan kar elde edemediklerini belirttiler.

Bilet satışlarının yüzde 50 düştüğünü söyleyen 68 yaşındaki Mustafa Korkmaz, Milli Piyango İdaresi’nin özelleşmesinden dolayı ve artık insanların şans oyunlarına inancı kalmadığını vurguladı. Korkmaz, “Emekli olduğumuz halde evimize aş götüremiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

İnsanların banka bataklığında olduğunu ifade eden Korkmaz, her 5 vatandaştan 4 kişinin banka borcu olduğunu ödeme yapamadığı için icralık dosyaların kabardığını evlerine ve maaşlarına haciz geldiğini söyledi.

“BORÇLAR YÜZÜNDEN ŞANS OYUNLARI OYNUYORLAR”

Vatandaşların borçları yüzünden şans oyunları oynayarak umut ettiklerini fakat umutlarının sürekli boş çıktığını söyledi. Şans oyunlarının eski gibi olmadığını büyük bir vurgun yapıldığını söyleyen Korkmaz, geçtiğimiz yıl başında satılan biletlerde büyük ikramiyenin sadece çeyrek bilete çıktığını, geri kalan paranın ise varlık fonuna devredilmesini adaletsizlik olarak gördüğünü anlattı.

Bilet satışlarından yüzde 4 kar yaptığını ifade eden Korkmaz, “Kazancımızın nereye gittiğini dahi bilmiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Bayilere peşin satış üzerinden bilet verildiğini satılan biletlerin yüzde 4’lük kar kısmını tekrardan bilet olarak geri verildiğini ceplerine nakit paranın girmediğini söyledi.

Bu sitemin kapitalist sistem olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Kazancımızın farkında değiliz insanları kandırıyorlar” diyerek sert tepki gösterdi.

Salgın hastalıktan dolayı esnafın iş yapamadığını, çarşı ve pazarın bittiğini, esnafların kepenk kapatmak zorunda kaldığını, yetkililerin bu zorlu süreçte esnafa ve vatandaşlara destek olması gerektiğini söyleyen Korkmaz hafta sonu yasaklarının yersiz ve yanlış olduğunu savundu.

Emekli olduğunu söyleyen Korkmaz, yıllarca bağ kur primleri ödeyerek emekli olduğunu fakat emekli maaşlarının yetmediğini ekonomi mücadelesi verdiğini söyledi.

MUSTAFA YILDIRIM

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.