PINARBAŞI UZUN ARADAN SONRA YENİDEN AÇILDI

MUSTAFA AKTAŞYatağan Bozüyük Mahallesinde 900 yıllık çınar ağacı ve şırıl şırıl akan suların da bulunduğu bölgenin en önemli tesislerinden biri olan aynı anda 600 kişiye hizmet verebilen Pınarbaşı tesissileri yeniden...

PINARBAŞI UZUN ARADAN SONRA YENİDEN AÇILDI

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan Bozüyük Mahallesinde 900 yıllık çınar ağacı ve şırıl şırıl akan suların da bulunduğu bölgenin en önemli tesislerinden biri olan aynı anda 600 kişiye hizmet verebilen Pınarbaşı tesissileri yeniden açıldı.

Tesisin açılmasıyla uzun zaman evde kalan vatandaşlar yerli ve yabancı turistler tesisegelerek hem temiz hava alıyor hem de yiyip içip hoş vakit geçiriyor.

Pınarbaşı sosyal tesisleri işletmecisi Kadir Kartop, “14 Aydır ara ara açılsak ta hemen yine kapandık. İnşallah aşılamanın artmasıyla bir daha kapanmayız.  Bilindiği üzere Bozüyük mahallemiz Bünyesinde tarihi mekânları da barındırıyor. Yıllar önce bölgenin en büyük hayvan pazarının kurulurdu.  Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi esnasında otağını kurduğu ve askerleri için han, hamam ve cami yaptırdığı önemli bir ören yeri. Mahallede birçok bina restore edildi. Tesisimizde900 yıllık tarihi anıt Çınar ağacının bulunmakta. Bozüyük Mahallesi bugüne kadar Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Düriye’nin Güğümleri, Ümmü’nün Türküsü, Dabbe, Güzel Köylü gibi yapıtların da aralarında bulunduğu birçok sinema ve diziye ev sahipliği yaptı. Konukları bekliyoruz hizmet bizden” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.