Piknikçiler mahsur kaldı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Babadağ Paraşüt Pistine piknik yapmaya giden 45 kişi ani bastıran kar ve tipi sonrası mahsur kaldı. Aralarında hamile bir kadının, kalp hastasın iki vatandaşın ve çocukların da bulunduğu grubu Jandarma...

Piknikçiler mahsur kaldı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Babadağ Paraşüt Pistine piknik yapmaya giden 45 kişi ani bastıran kar ve tipi sonrası mahsur kaldı. Aralarında hamile bir kadının, kalp hastasın iki vatandaşın ve çocukların da bulunduğu grubu Jandarma ve UMKE ekipleri donmaktan son anda kurtardı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saatlerinde piknik yapmak için 1900 metre yükseklikteki Babadağ paraşüt parkurunun bulunduğu alana giden 45 kişi, ani bastıran kar yağışı sonrası mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşları UMKE ve Ölüdeniz Jandarma ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, araçları ile Fethiye Babadağ’a piknik yapmak için giden vatandaşlar, öğleden sonra ani bastıran kar yağışı sonrası araçlarına binerek dönüşe geçti. Dönüş yolunun karlı olması nedeniyle üç araç Eşek Bayıltan mevkiine geldiklerinde maddi hasarlı kazaya karıştı. Kaza sonrası 1900 metre yükseklikte mahsur kalan vatandaşlar Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Ölüdeniz Jandarmasına ulaşarak Babadağ’da mahsur kaldıklarını belirttiler. Jandarma ve UMKE ekipleri mahsur kalan vatandaşlara ulaştığında önce fenalaşan hamile bir kadın ve kalp hastası vatandaşı alarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirdi.

Mahsur kalan diğer vatandaşlar da UMKE ve Jandarma ekipleri tarafından kar yağışının bulunmadığı alana kadar taşındı. Yaklaşık 3-3,5 saat Babadağ’da mahsur kalan vatandaşlar hazırlıksız yakalandıkları kar tipisinde donma tehlikesi atlattı. Babadağ’da mahsur kalan vatandaşları Babadağ yolunun ortalarından Ölüdeniz Taşıyıcılar Kooperatifinin araçları ile şehir merkezine taşındı.

Kar yağışının devam ettiği Babadağ’a araçları ile piknik yapmaya giden vatandaşlar Jandarma ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılmasının ardından vatandaşlara ait 6 araç Babadağ’da kaldı. Dünyanın en ünlü paraşüt atlama parkurları arasında yer alan ve 1900 metre yükseklikte ölüm ile burun buruna gelen 45 kişi, kurtarılmalarının ardından rahat bir nefes aldı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.