Pide fiyatları değişmeyecek

İslam dünyasında ve Müslümanlar arasında çok büyük bir önem ve yeri bulunan Ramazan Ayı’na sayılı günler kala, Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez geleneklerinden birisi de Ramazan Pidesi.Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı...

Pide fiyatları değişmeyecek

İslam dünyasında ve Müslümanlar arasında çok büyük bir önem ve yeri bulunan Ramazan Ayı’na sayılı günler kala, Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez geleneklerinden birisi de Ramazan Pidesi.

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken Yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla bu ay içerisinde sofralarımızdan eksik olmayan  Ramazan Pidesi’nin gramaj ve fiyatları ile beraber 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Ekmeğin içindeki katkı maddeleri ile  ilgili de Yeni Yasaya İlişkin bir açıklama yaptı.

Güven Akarken konuşmasında;  “Ramazan Ayı’na sayılı günler kala bu mübarek ayın heyecanını yaşadığımız bu günlerde Vatandaşımızın Sofralarından mümkün olduğunca eksik etmediği Ramazan Pidesinin daha önceki yılda olduğu gibi yine 400 gr  Pide’nin       1,50 TL ‘ye satılarak  fiyatları değişmeyecek.”dedi.

Başkan Akarken  ayrıca;  1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren  ekmek ile ilgili yeni  yasaya ilişkin de Fırıncı Esnafının bu yasaya uyulması ile ilgili  ekmek üretiminde dikkatli davranması gerektiğini belirterek; “1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe giren yasaya istinaden Ekmeğin içinde bulunan 17 çeşit katkı maddesi artık ekmeğin içine girmeyecek. Ayrıca Ekmek Üretiminde ise Fırıncı Esnafımız sadece buğday unu, su,maya ve tuz kullanarak üretimlerine devam edeceklerdir.”dişe konuştu.

Ayrıca Fırıncı Esnafının  artık Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Yer alan Üretim ve Hijyen Şartlarına uyarak ekmek üretimi yaptıklarına da değinen Başkan Akarken şunları ekledi ;  “Gıda Hijyeni ve Ekmek çeşitleri tebliği kapsamında verilen kurslar neticesinde Esnafımızın daha dikkatli üretim yaptıklarını ve gerekli özeni gösterdiklerinden dolayı Muğla halkı ve şahsım adına kendilerine teşekkür ederim”

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.