Pehlivanlar yemekhane için güreşti

Fethiye Seki beldesinde geleneksel hale gelen güreşlerde yeşil çayıra çıkan pehlivanlar yemekhane için peşrev çekip güreştiler. Aşırı sıcak altında yapılan güreşlerde, seyirciler ve pehlivanlar gül suyu ile serinledi.Fethiye’nin...

Pehlivanlar yemekhane için güreşti

Fethiye Seki beldesinde geleneksel hale gelen güreşlerde yeşil çayıra çıkan pehlivanlar yemekhane için peşrev çekip güreştiler. Aşırı sıcak altında yapılan güreşlerde, seyirciler ve pehlivanlar gül suyu ile serinledi.

Fethiye’nin Seki beldesinde geleneksel olarak her yıl yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde pehlivanlar bu kez Seki ilk ve ortaokuluna yemekhane kazandırmak için kispet giydi.

Seki beldesi Zümrüt Çayırı’nda Kırkpınar güreşlerini aratmayan güreşlerde 430 pehlivan kıran kırana ve çekişmeli güreşler gerçekleştirdi. Antalyalı Orhan Okulu’nun yine Antalyalı Kırkpınar ikincisi İsmail Balaban’ı yenerek birinci olduğu güreşlerde zaman zaman tartışmalı anlarda yaşandı.

10 bin kişi izledi

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Seki Belediye Başkanı Veli Yıldız, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun, Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Muğla eski milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Ali Arslan, Eşen Belediye Başkanı Musa Yapıcı’nın yanı sıra 10 bin kişinin izlediği güreşlere Kırkpınar’ın dopingli güreşçilerinin davet edilmediği öğrenildi.

Gül suyu ile serinlediler

Havanın sıcak olması nedeni ile güreş çayırı sık sık gül suyu ile serinletildi. Traktör eşliğindeki makineden güreş alanındaki sporculara ve seyircilere gül suyu sıkılarak binlerce kişi serinletildi ve gül kokusu ile ferahlatıldılar. Ata sporumuz güreşi yaşatmak amacıyla düzenlenen güreşleri erkekler kadar kadınlarda büyük ilgiyle izlediler. Güreş ağalığını Elmalılı Kasap Aziz Aydın 45 bin TL ile alırken, ağalık için Sinan Gölbaşı Sebahattin Erkal Faruk Kaya ve Abdullah Küçükbozbaş ile Aziz Aydın yarıştılar.

Seki beldesindeki bu güreşlerde halkın bağışları olarak da 36 bin 500 TL gelir elde edildiği açıklandı. “Seki beldesine büyük heyecan ve hareket getiren yağlı pehlivan güreşlerini bu yıl okulumuza yemekhane kazandırmak için yaptık” diyen Belediye Başkanı Veli Yıldız, “Bu güreşlerin yaşatılması tek arzumuz” dedi.

Vali Güvençer kasket giydi

Güreşleri katılan ve ilgi ile izleyen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “28 yıldır görev yaptığım süre içinde 300’e yakın yağlı güreşe katıldım. Buradaki coşkuyu pek çok yerde görmedim. En coşkulu bir güreş izliyorum. Aslında hayat bir er meydanıdır. 22 yıldır devam eden Seki güreşlerinin yaşatılması için valilik olarak da destek vermeye hazırız. Milletimiz burada olduğu gibi bir araya gelerek yardımlaşma içinde beldesine ve ilçesine camiden okula pek çok hayır işini de gerçekleştirmektedir” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.