Pehlivan develer Yatağan Arenasında

Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan Deve Güreşleri Festivali 17 Ocak 2015 Pazar günü (yarın)  Orman Kavşak Sahasında Yüksek Okul ve Yatağanspor yararına düzenlenecek. Güreşler bu yılda ücretsiz olarak...

Pehlivan develer Yatağan Arenasında

Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan Deve Güreşleri Festivali 17 Ocak 2015 Pazar günü (yarın)  Orman Kavşak Sahasında Yüksek Okul ve Yatağanspor yararına düzenlenecek. Güreşler bu yılda ücretsiz olarak izlenecek.

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Deve Güreşi Festivali’ nin 16’ıncısı  17 Ocak 2015 Pazar günü (bugün)  Orman Kavşak Sahası’nda düzenlenecek.  Deve Güreşleri Festivali bu yıl yine Serdaroğlu İnşaat - Mehmet Serhat Serdaroğlu,  diğer iş adamları ve sivil toplum kuruluşları sponsorluğunda yapılacak.

Deve güreşleri festivaline Ege, Marmara ve Akdeniz  bölgelerinden 150 meşhur güreş devesi katılacak.

Festival ve güreşler için bütün hazırlıklar tamamlanırken, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ücretsiz olarak düzenlenen bu güreşlere bütün vatandaşları davet etti.  Işık; “Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan deve güreşleri için komitemiz çalışmalarını tamamladı. Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük Kültürü’nü yaşatmaya devam edeceğiz.  Yatağan güreşleri artık marka oldu. Güreşler örf adetlerimizin yaşatılmasının yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor.  Ege Bölgesi’nin en ilgi çeken güreşlerini tertip ediyoruz. Vatandaşlarımız çok ilgi gösteriyor. Havanın güzel olması durumunda, güreşlerimiz yine çok görkemli geçecektir. Hazırlıklarımız tamam. Yatağan ve çevre halkını güreşlerimize bekliyoruz. Bu güreşleri Serdaroğlu İnşaat - Mehmet Serhat Serdaroğlu,  diğer mermer sektöründeki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları sponsorluğunda yapıyoruz ben bu konuda bizlerden katkısını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yöre ve Yatağan halkına arenaya bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.