Pedasa’da Karadeniz Şenliği

Bodrum’da yaşayan Karadenizliler Pedasa Yaylası’na çıktılar. Düzenlenen şenliğe katılan Karadenizliler 6 saat boyunca hiç durmadan Horon teperek gönüllerince eğlendiler.Bodrum ilçesinde, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Karadeniz...

Pedasa’da Karadeniz Şenliği

Bodrum’da yaşayan Karadenizliler Pedasa Yaylası’na çıktılar. Düzenlenen şenliğe katılan Karadenizliler 6 saat boyunca hiç durmadan Horon teperek gönüllerince eğlendiler.

Bodrum ilçesinde, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Karadeniz Kadırga Yayla Şenliğine katılan Karadenizliler, 6 saat boyunca hiç durmadan horon teptiler.

Bodrum Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Pedasa Yaylası'nda Karadeniz şenliği düzenlendi. Şenliğe Bodrum’da yaşayan Karadenizliler büyük ilgi gösterdi. Aydın, Muğla, İzmir ve çevre illerden de gelen Karadenizlilerle beraber 600 metre rakımda bulunan Pedasa Yaylası Karadenizlilerle doldu taştı. Yağmurlu ve fırtınalı havaya aldırış etmeden horon tepen Karadenizliler metrelerce kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şenlikte Karadeniz’in ünlü yemekleri de tanıtılarak vatandaşlara ikram edildi. Saatlerce horon tepip eğlenen Karadenizli vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.

80’lik nine gençlerle yarıştı

Sabah erken saatlerde başlayan ve akşama kadar devam eden Karadeniz şenliğinde Sait Uçar, Karadeniz türküleri ile hemşehrilerini coşturdu. 80 yaşındaki Emine Kul ise yarım saat boyunca hiç durmadan horon tepti. Emine nine, sahneye çıkarak türkü söyleyen Uçar ile birlikte coştu. Gençlere taş çıkartan seksenlik nine, daha sonra horonun başına geçerek gençlerle yarıştı.

2. Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği'ne, Dernek Başkanı Av. Atilla Kaan Komut, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Ak Parti İlçe Başkanı Akif Demiröz, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Gümüşhane'ye bağlı Köse İlçe Belediye Başkanı Ak Parti'li Ferit Aygün de katıldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.