Pedallar Temiz Çevre için dönüyor

Muğla'da Bisiklet Derneği tarafından 7 yıl önce başlatılan Gökova Bisiklet Turu'nun 2013 yılı startı yapıldı. Muğla Cumhuriyet Meydanından start alan tur, 5 gün sürecek. ABD, İngiltere olmak üzere yerli ve yabancı toplam...

Pedallar Temiz Çevre için dönüyor

Muğla'da Bisiklet Derneği tarafından 7 yıl önce başlatılan Gökova Bisiklet Turu'nun 2013 yılı startı yapıldı. Muğla Cumhuriyet Meydanından start alan tur, 5 gün sürecek. ABD, İngiltere olmak üzere yerli ve yabancı toplam 220 bisikletçinin katıldığı bisiklet turda  Muğla kent merkezinden Akyaka’ya, buradan kıyı güzergahından gidilerek Ören, Mumcular üzerinden Bodrum'a daha sonrada feribotla Datça ve Marmaris'e geçerek sonlandırılacak.

Tur hakkında bilgi veren Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Savran, amaçlarını doğanın korunması, alternatif turizm ve trafikte bisiklete verilen önemi vurgulamak istediklerini söyledi. Savran, "Turumuz Muğla’dan, Akyaka’ya, kıyıdan Ören, Mumcular, Bodrum'a daha sonra feribotla Datça ve Marmaris'e geçerek sonlandıracağız. Tur'da bisikletin kültürleri birleştirici, barışçıl ve doğa dostu yönünü vurgulayacağız. 5 günlük bisiklet ve kampçılık faaliyetini gerçekleştireceğiz. Gökova Körfezinin mavi sularını ve Muğla'nın güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız" şeklinde konuştu.

Gökova Bisiklet Turu'na çok çeşitli nitelikte insanların katıldığını dile getiren Savran, "Tura ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Türkiye'nin bir çok kentineden çeşitli meslek gruplarından insanların bulunduğu 220 kişi katıldı. Turda bisiklet tutkunları doğayla iç içe kültürel bir gezi yapacak. Bu buluşma uluslararası bir etkinlik. Dünyada barışın sağlanmasına da adadığımız bu bisiklet buluşmasını, Gökova Körfezinin mavi sularının kenarında uluslararası bir şenlik havasında her yıl tekrarlıyoruz" dedi.

“Gökova Körfezi etkileyici”

Tura ABD'den katılan 64 yaşındaki Janet Rose Muğla'daki bisiklet turlarının çok samimi bir ortamda geçtiğini belirtti. Tur sayesinden yeni yerler keşfettiğini söyleyen Rose, "Burada yeni arkadaşlar ediniyor ve yeni yerler keşfediyorum. Yeni tanıştığım kişilerle karşılıklı kültürleri tanıma fırsatı buluyoruz. Gökova Körfezi çok güzel bir manzara. Daha önce İstanbul'u gördüm ama burada insanlar daha sıcak ve daha dost. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar geleceğim" diye konuştu.

ABD'den katılan 68 yaşındaki Richard Bedal ise bisiklet sporuna ilgi duyduğunu ve bir çok ülkede turlara katıldığını ifade etti. Bedal, "Türkiye'deki bisiklet turuna ilk defa katılıyorum. Gökova Körfezini ve kıyaları çok etkileyici. Gelecek yıl tekrar gelmeyi planlıyorum" dedi.

Turun en küçüğü 18 aylık, en büyüğü 82 yaşında

Gökova Bisiklet Turu 2013'ün en genç bisilketçisi tura babası Coşkun Tamer ile katılan Balkır Tamer olurken en yaşlı bisilketçisi ise 82 yaşındaki Emekli Yargıtay Üyesi Hakkı Süha Terzibaşıoğlu oldu.

80 yıldır bisiklet ile iç içe olduğunu belirten turun en yaşlı bisikletçisi Terzibaşıoğlu,  bir hafta da 5 günlük yol kondisyonu olduğunu söyledi.  Bisikleti spor ve habi olarak yapığını ve evinde 4 adet bisikleti olduğunu anlatan Terzibaşıoğlu, şunları söyledi:

"Koşu, güreş ve yüzme'nin yanında ağırlıklı olarak bisiklet kullanıyorum. 82 yaşındayım ama bisiklet kullanmayı hiç bir zaman bırakmadım. Tura katılan en yaşlı bisikletçiyim. Arkadaşlara en büyük tavsiyem Allah'ın verdiği bünyeyi heder etmeyin ve kıymetini bilin. Kötü alışkanlıklardan uzak durun ve spor yapın. Bu turun da Muğla'nın tanıtımına çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Hükümetlerin son yıllarda yaptığı çalışmalar ile bölünmüş yolların çoğaması sayesinde bisiklet sporu da gelişti."

Öğle yemeğini Ula ilçesinde yiyen bisikletçiler daha sonra Belediye başkanı Nadi Şenkal'ın da katılımıyla tarihi Ula Evleri'nin bulunduğu dar sokaklardan geçerek Akyaka Beldesine hareket etti.

Program, 25 Haziran'da Marmaris'te tamamlanacak.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.