PEDALLAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DÖNDÜ

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında Ula ilçesinde bisiklet ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.Türkiye’de en fazla bisikletin bulunduğu Muğla’nın Ula ilçesinde...

PEDALLAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DÖNDÜ

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında Ula ilçesinde bisiklet ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Türkiye’de en fazla bisikletin bulunduğu Muğla’nın Ula ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Bisiklet etkinliği’ düzenlendi. Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında düzenlenen etkinliğe kişi başına bir bisikletin düştüğü Ula’daki etkinliğe, Ula Meslek Yüksek Okul öğrencileri, Ula Esnaf Odası, Toplum Sağlığı Merkezi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, Ula Bisiklet Derneği ve vatandaşlar katıldı.

Kişi başına neredeyse bir bisikletin düşüğü 5 bin 500 nüfuslu Ula ilçesi, halk arasında yoğun bisiklet kullanımı nedeniyle ‘Küçük Çin’ olarak da adlandırılıyor. Çoğunluğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Meslek Yüksel Okulu öğrencisi olmak üzere yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlik Hükümet Konağı önünden başladı, çevre yolundan devam ederek Meslek Yüksek Okulu önünde sona erdi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, etkinlik hakkında verdiği bilgide, “2014 yılı Sağlık Bakanlığımız tarafından ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan edildi. Bundan sonra sağlığın vatandaşlarımız arasında farkındalığın yaratılarak kendi sağlık bilinçlerinin ortaya konulması için düzenlenen sürekli etkinlikler olarak ayda en az bir kez yürüyüş şeklinde vatandaşlarımızı sağlıklı hayata davet ediyoruz. Bugün Ula’da Toplum Sağlığı Merkezimiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam ve hareket yılı etkinlikleri kapsamında bir araya geldik. Ula’da Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz Bisikletçiler Derneği, Ula Esnaf Odası, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve vatandaşlarımızın geniş katılımlı bir etkinlik planladık. Hep birlikte sağlıklı ve güzel bir yaşama merhaba demek için yürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.