Pedallar sağlık için çevrildi

Dalaman ilçesinde "Sağlık için pedal çevir" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 35 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıldı.Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediye Başkanlığı ve Dalaman Bisiklet...

Pedallar sağlık için çevrildi

Dalaman ilçesinde "Sağlık için pedal çevir" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 35 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıldı.

Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediye Başkanlığı ve Dalaman Bisiklet Derneği (DABİSDE) iş birliği ile gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. Grup Cumhuriyet Meydanından Kayacık sahiline kadar pedal çevirdi.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, amaçlarının spor konusunda farkındalık yaratmak olduğunun altını çizdi.

Gün geçtikçe daha çok kuruluşun kampanyaya destek verdiğini belirten Kaymakam Şimşek,‘’6 ay önce Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde başladığımız sağlık için pedal çevir kampanyamız her geçen gün ivme kazanarak devam ediyor. Bugünde Sağlık Bakanlığımız tarafından temin edilen bisikletleri öğrencilerimize dağıttık’’ diye konuştu.

Sağlık açısında fiziksel aktivitenin önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise sağlıklı yaşam kültürünün toplum tarafından benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Amaçlarının öğrencileri fiziksel aktiviteye teşvik ederek sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Dalaman Halk Sağlığı Grup Başkanı Dr. Çiğdem Şimşek ‘’Sağlık Bakanlığımızın bisiklet kullanımını teşvik etmek amacı ile sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programının içeriğine uygun olarak fiziksel aktiviteyi teşvik projesi kapsamında, geçen yıl Dalaman ilçemizde 3 ortaokula 15 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Bu senede 3 ortaokul, 4 lise olmak üzere 7 okula 35 bisiklet dağıtılarak toplamda 50 adet bisiklet dağıtmış olacağız’’ şeklinde konuştu.

Gazi astsubay protez ayağıyla

Siirt'in Eruh ilçesinde 1992 yılında mayın patlaması sonucu sol ayağını kaybeden 46 yaşındaki gazi Astsubay Özcan Aslan, 2 Bin metre rakımlara kadar pedal çevirebildiğini söyledi.

Amaçlarının insanları spor yapmaya teşvik etmek olduğunu belirten Aslan; “Geçen sene bisiklet festivali yaptık. Bu senede ikincisi yapılacak. Sol ayağım protez ama bisiklet kullanırken bana bir problem çıkarmıyor. Yürümekten daha rahat, engel hiçbir zaman engel değildir. Önemli olan beyinde bitirebilmek ve istemek’’ dedi.

10 kilometre pedal çevirerek Kayacık sahiline gelen bisikletçiler sahilde temizlik yaptı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.