Pedallar, Muğla’dan Brüksel’e dönüyor

Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBike” turuna katılacak Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği(ENVERÇEVKO)-Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve ENVERÇEVKO Derneği Yönetim Kurulu Üyesi...

Pedallar, Muğla’dan Brüksel’e dönüyor

Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBike” turuna katılacak Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği(ENVERÇEVKO)-Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve ENVERÇEVKO Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cangır tur hakkında bilgi vermek üzere Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Heyette Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkan Vekili Ali İnan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Yardımcısı Devrim Karakuş yer aldı.

Ziyarette yaptığı açıklamada bisiklet sporunun yaygınlaşmasının başta sağlık olmak üzere ulaşım ve çevre açısından çok önemli olduğunu dile getiren Vali Çiçek, uluslararası bir organizasyona Türkiye’yi temsilen katılacak takımın Muğla’dan tura start vermesinin bisiklet sporunun ülke geneline Muğla’dan yayılması bakımından dikkat çekici olduğuna işaret etti.

Muğla’nın ilçeleri ile birlikte sadece turizm ve ekonomik anlamda ülkeye katkı sağlamadığını söyleyen Vali Çiçek, Muğla’nın bisiklet sporunda öncü bir il olacak potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Avrupa’da Fiziksel Hareketliliği teşvik eden en büyük kampanya olan Şimdi Hareket Zamanı(NowWeMove)’nın parçası Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBike” turuna Türkiye’den kampanyaya katılan tek takım olma özelliğini taşıyan 4 kişilik ekip 24 Temmuz’da Muğla’dan pedalları çevirecek.

Tur hakkında Vali Çiçek’e bilgi veren ENVERÇEVKO Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cangır, “Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBike” Avrupa Sınırötesi Bisiklet Turu, 24 Temmuz’da Muğla’da başlayacak ve 9 Eylül’de Bürüksel’de bitecek. 1 bayan ve 3 erkek gönüllü bisikletliden oluşan takım 2700 km’nin üzerinde 8 farklı Avrupa Bisiklet Yolları Ağı “Eurovelo” rotasını kullanarak 13(Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda ve Belçika) ülkenin sınırını geçecek ve turu 47 günlük bisiklet sürüşünün sonunda Brüksel’de bitirecek” diye konuştu.

Avrupa Bisiklet Yolları Ağı “EuroVelo” Ulusal Koordinatörü olan Feridun Ekmekçi ise yaptığı açıklamada “Bisiklet, çoğumuzun fiziksel olarak aktif olmadığı günümüzde sağlıklı kalmanın kolay ve sevilen bir yoludur. Şimdi Bisiklet Zamanı Sınır Ötesi Turu “NowWeBike” takımı olarak biz, vatandaşlarımızı eğlenceli spor aktivitelerine teşvik etmek ve aktif olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.