Pazaryeri mehterle açıldı

Fethiye’nin Çamköy Belde Belediyesi ve Fethiye Pazarcılar ve Manavlar Odası işbirliği ile yaptırılan uzay çatılı pazaryeri mehteran ekibinin de katıldığı sade bir törenle hizmete girdi. Pazarcıların yanı sıra tüketicilerin...

Pazaryeri mehterle açıldı

Fethiye’nin Çamköy Belde Belediyesi ve Fethiye Pazarcılar ve Manavlar Odası işbirliği ile yaptırılan uzay çatılı pazaryeri mehteran ekibinin de katıldığı sade bir törenle hizmete girdi. Pazarcıların yanı sıra tüketicilerin de yoğun ilgi gösterdiği açılışta Fethiye Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Törene Fethiye Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, pazar inşaatını yapan Müteahhit Yahya Demirel, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, Fethiye Esnaf Birliği Üst Başkanı Şükrü Ayyıldız da katıldı. Törende kurban kesilip, duada edildi.

Törende konuşan Fethiye Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, “Buraya hep beraber sevincimizi paylaşmaya geldik. Ama Karaçulha’da belediye başkanımız sayın Yusuf Çaylı Çalıca semt pazarı yapım aşamasında “Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz madem çok biliyormuş da neden yapmamış, yapsın da görelim demişti. Sayın Başkan bu sözlerinizden dolayı size teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bizleri bu sözler kamçıladı” diyerek, “Uzay çatının nasıl olduğunu, herkese sizlerin sayesinde gösterdik. Çamköy Belediyesi’nin 18 imar uygulaması ile pazaryeri olarak ayırdığı bu 4 bin 42 metrekare yeri uzay çatı ile 700 metrekare otopark belediyemizin de onayından geçmesiyle oda olarak yaptıracağımız konusunda Bekir Başkan ile ön görüşmesini yaptık. Bu talepleri değerlendirirken, pazarcı arkadaşlarımıza bilgiler aktardık. Esnaflarımız arasında yazılı olarak yapılan anket sonucunda yüzde 59 evet, yüzde 41 hayır çıktı. Fethiye Sahilinde Fethiye’nin yaylası diye adlandırabileceğimiz bu güzel eserin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser de “18 Nisan 1999’da Çamköy Belediye oldu. Bizlerde kurucu belediye başkanı olarak görev aldık. 3 dönem sonunda Mart ayında da belediyemiz kapanıyor. Burası artık Fethiye pazarı olacak. İlk belediye olduğumuzda eleman yok, araç yok, personel yok. Bu yokluklar içinde başladık. Belediye meclis üyelerimizle, ne yaparız Çamköy’ü köylükten nasıl çıkarırız diye düşündük. Sabreden derviş hesabı oldu. Şimdi buranın hesabı ilk çıktığında önümüze geldiğinde baktık. Belediyenin tüm parasını buraya versek yetmiyor. Ahmet Başkan geldi biz bu işe talibiz dedi. Bu eseri ortaya çıkardı. Biz bu dünyada hoş bir seda bırakabilir miyiz onun derdindeyiz. 30 Marta kadar çalışmaya devam edeceğiz. Tempoyu hızlandırarak devam edeceğiz. Bu yaz bize izin yok” diye konuştu.

Esnaf Birlikleri Üst Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız da “Esnaf ve sanatkarlarımıza destekte bulunan tüm belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu çok güzel tesisi odamıza, esnaflarımıza herkese açtığı için belediye başkanımıza, oda başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bazıları diyor ki küçük bir oda ne yapar. Bakın küçük odanın ne yaptığını hepimiz burada görüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.