Patrik Bartholomeos Dalyan’da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük tatil için Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesine geldi. New York’tan gelen Peder Alexader Karloutsos, Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar Metropolü Haralambos Sofroniadis’le...

Patrik Bartholomeos Dalyan’da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük tatil için Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesine geldi. New York’tan gelen Peder Alexader Karloutsos, Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar Metropolü Haralambos Sofroniadis’le birlikte Dalyan’a gelen 1.Bartholomeos, Dalyan Resort Otel’de dinlendi ve bölgeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Beraberindeki heyetle İztuzu’na giden 1.Bartholomeos, burada DEKAMER’i (Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) ziyaret etti ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Deniz kaplumbağalarına yönelik çevreci çalışmaları ile dünyaca adını duyuran Kaptan June Haimoff’la sohbet eden Bartholomeos, dua okuduğu bir bilekliği Kaptan June’ye taktı. Bartholomeos, bilekliğin kaptan June’ye uzun ömür vermesini dileyerek “Bu bileklik hanımefendiye tebriklerimle birlikte bir duada bulundum uzun ömürler verdim” dedi. 1.Bartholomeos, “İnşallah bu bilezik kendisine uğur getirir” diye konuştu. Kaptan June de “Ben, cennet İztuzu, plaj ve kaplumbağalar çok memnun olacaklar” dedi.

Hem istirahat hem de bu güzel doğayı hayran olduğu için tekrar görmek istediğini belirten Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki sene önce tekrar gelmiştim kardeşlerimle. Yücel beyle tanıştık, dost olduk ve bu güzel yerleri arkadaşlarım, yurt dışından gelen arkadaşlarımla birlikte tekrar görmek istedim. Kısa da olsa, ama gelecek sefer daha uzun kalacağız.”

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.