Patateste rekor üretim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Tütün tarımına alternatif, katmadeğeri yüksek ürün programı” kapsamında Seydikemer ilçesi Bekçiler Mahallesi’nde yapılan demonstrasyon çalışmalarında 1’e 32 oranında...

Patateste rekor üretim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Tütün tarımına alternatif, katmadeğeri yüksek ürün programı” kapsamında Seydikemer ilçesi Bekçiler Mahallesi’nde yapılan demonstrasyon çalışmalarında 1’e 32 oranında rekor seviyede ürün elde edildi.

Çiftçilerin gelirini ve çeşit sayısını arttırmak için yapılan demonstrasyon çalışmaları kapsamında Seydikemer ilçesi  Bekçiler’de yapılan deneme türlerinin hasadı düzenlenen bir programla yapıldı. Şafak Dinlenme Tesisleri’nde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda üreticiler ürünlerini konuklara sergilerken, Talip Karataş ve İsmail Atlı isimli üreticiler ile Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş birer konuşma yaptı.  Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Gün Karcıoğlu tarımsal aşılama ile ilgili konuşmasını ardından mikrofonu alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, benzer çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Eğitim ve tanıtıma dikkat çekildi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise yaptığı konuşmada tarımda eğitime dikkat çekerek “ Tarımda rekabet için kendimizi yenilememiz lazım. Tarımda eğitim için kaymakamlığımızın ve ilçe tarım müdürlüğümüzün her türlü iş birliği teklifine belediye olarak elimizden geldiğince hazırız” dedi. Muğla Milletvekili Ali Boğa da çocukluğunda kendilerinin de patates ürettiklerini ancak 1’e 4 oranın da ürün aldıklarını; şimdi ise 1’e 32 oranında ürün alındığını ifade etti. Bekçiler Patatesini tanıtımına dikkat çeken Boğa, “Benzer tarla günleri çoğaltılabilir, üreticiler rasında ‘en iyi ürünü yetiştirme’ gibi yarışlar düzenlenebilir, patatesin faydalarının yanı sıra kullanıldığı yemekler bir kitapta anlatılabilir” diyerek tanıtımların daha profesyonelce yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Programın ardından emeği geçenlere Kaymakam Muammer Köken, Milletvekilli Ali Boğa, Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve İl Tarım Müdürü Nazif Ekici tarafından plaket takdim edildi. Programın ardından Talip Karataş’ın melody isimli türü denediği tarlaya geçildi, uygulamalı patates hasadı yapıldı.  Burada Necmi İnan tarafından iftçilere patates üretimi ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.