Patara Granfondo, ödül töreni ile sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının Patara yılı ilan edilmesi dolayısıyla Muğla Karya Gençlik Kulübü tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve MUÇEV’in destekleri ile...

Patara Granfondo, ödül töreni ile sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının Patara yılı ilan edilmesi dolayısıyla Muğla Karya Gençlik Kulübü tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve MUÇEV’in destekleri ile Seydikemer ve Kaş Belediyelerinin işbirliğinde Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinesinde, düzenlenen Patara 2020 Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol yarışı 19-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Antalya Kaş’tan Patara -Letoon  Muğla Seydikemer Şehir Merkezi parkurlarında gerçekleştirildi.

Sinem Karakaya

Seydikemer ve Kaş Belediyelerinin işbirliğinde Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinesinde, düzenlenen Patara 2020 Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol yarışı 19-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Antalya Kaş’tan Patara -Letoon  Muğla Seydikemer Şehir Merkezi parkurlarında gerçekleştirildi.

Yerli Yabancı 250 Bisikletçinin katıldığı yarışta Yarışmacılar Birinci gün Kaş’tan start alarak sırası ile Kaputaş Plajı, Kalkan, Kınık, Patara’yı geçtikten sonra tarihte ilk meclisin toplandığı Antik Letoon Kentinde Finish gördüler.

İlk Gün Kürsü Ödül Töreni ise Patara Antik Kenti’nde bulunan Patara Antik Tiyatroda muhteşem bir ambiyansta gerçekleşti. Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu ve Antalya. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’ın katılımı ile gerçekleşen törende yarışmacılara, Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan özel Patara 2020 çanta ve hediyeleri verildi.

Kadınlarda ve Erkeklerde 9’ar yaş kategorisinden toplamda 18 kategoride gerçekleştirilen Patara 2020  Uluslararası Bisiklet Yol yarışına, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kırgisiztan, İngiltere, Irak ve KKTC den de bisiklet sporcuları katıldı.

İkinci gün geceyi Patara’da geçiren yarışmacılar ertesi gün Letoon Antik Kentinden start alarak 61 kmlik bir etabın ardından Seydikemer Şehir Merkezinde finiş çizgisine ulaştılar.

Seydikemer merkezinde son bulan yarışın ödül törenine, Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, sporcular ile yakınları katıldı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.