Partilerin Yatağan’ daki Bayram Kutlaması

MUSTAFA AKTAŞCumhuriyetin Kuruluşu’nun 97. Yılı’nda, Yatağan CHP İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti İlçe Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na Çelenk sundu.Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 97. Yılı’nda yapılan resmi törenden...

Partilerin Yatağan’ daki Bayram Kutlaması

MUSTAFA AKTAŞ

Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 97. Yılı’nda, Yatağan CHP İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti İlçe Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na Çelenk sundu.

Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 97. Yılı’nda yapılan resmi törenden sonra İYİ Parti, saat 14.00 de İlçe Başkanı Sadet Kocasarı ile CHP İlçe de Başkan Mehmet Kemiksiz ile saat 15.00 de Atatürk Anıtı’na Çelenk koydu, saygı duruşu yapıp, İstiklal Marşı okudu. Törenlere İYİ Parti Yöneticileri, CHP Yönetimi ile kadın ve gençlik kollarının yöneticileri de katıldı.

CHP Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Gürpınar, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı.  Gürpınar konuşmasında;

“Bundan 97 yıl önce 29 Ekim 1923 Günü, içinde bulunduğumuz coğrafyanın kaderini sonsuza dek değiştirecek büyük bir olay yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yurtseverler birlikte TBMM’ de Cumhuriyeti İlan ettil. Böylece tarihte eşine az rastlanan bir devrimle, bu coğrafyada yüzyıllardır hanedanın ağzından çıkanlarla yönetilen, tebaa olarak görülen halk efendi haline getirildi.

Arkadaşlar partimizin bayrağında da yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinden biri olan Cumhuriyetçilik gücünü diğer ilkelerden alır. Bu ilkeleri birbirinden bağımsız düşünmek imkânsızdır.

Cumhuriyet laiktir. Dogmalardan, tabulardan sıyrılmıştır. Bilimsel ve akla dayalı bir düşünce sistemiyle ilerlemeyi hedefler. Atatürk’ün ifadesiyle “Din telakkisi, vicdani olduğundan, Cumhuriyet, din fikirlerini devlet ve dünya işlerinden ve siyasetten ayrı tutmayı, milletimizin çağdaş ilerlemesinde başlıca muvaffakiyet etkeni görür.”

Cumhuriyet halkçıdır. Kökenini “Egemenlik kayıtsız şartsız halkındır” anlayışına dayandırmıştır.

Cumhuriyet devletçidir. Kurulduğu andan itibaren tüm iktisadi hamlelerini toplumsal eşitliği gözeterek yapmıştır.

Cumhuriyet devrimcidir. Çağı yakalamak ve çağa ayak uydurmak için özgür düşünme ortamını sağlamak esas hedeflerdendir.

Cumhuriyet milliyetçidir. Bu toprakların üstünde yaşayan herkesin refahını ve bu toprakların tam bağımsızlığının devamlılığını sağlamak ana hedefidir.

Cumhuriyetimiz hala gençtir. Hala oturmakta ve güçlenmektedir. Elbette üzüldüğümüz ve hatta kimi zaman umutsuzluğa kapılır gibi olduğumuz durumlar oluşmaktadır. Milli mücadeleyle, Cumhuriyetle kavgalarını her fırsatta ortaya çıkaran gruplar canımızı sıkmaktadır. Ancak zayıf değiliz tam aksine çok güçlüyüz. Önümüzde yolumuzu aydınlatan bir çift mavi göz arkamızda ise Cumhuriyetin kazanımlarına inanmış bir halk vardır. Güçsüz hissetmemiz için hiçbir neden yoktur. Atatürk’ün de dediği gibi-dikkat ediniz Türkiye değil- Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Çünkü çok iyi bilmektedir ki, Cumhuriyetle yönetilmeyen bir Türkiye’nin yaşama şansı yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılını kutluyor, katılımlarınız için teşekkür ediyoruz’ anlatımlarına yer verdi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.