Park sorununa referandumlu çözüm

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Beldibi Belediyesi, semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşlarla, gürültüden rahatsız olan vatandaşlar arasında çıkan tartışma ve kavgalara son vermek için referandum yapıldı.Beldibi...

Park sorununa referandumlu çözüm

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Beldibi Belediyesi, semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşlarla, gürültüden rahatsız olan vatandaşlar arasında çıkan tartışma ve kavgalara son vermek için referandum yapıldı.

Beldibi Belde Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı’nda bulunan semt sahasının geleceğini belirlemek için mini referandum şeklinde anket çalışması yaptı. Belediye, vatandaşlardan gelen talep üzerine, Zübeyde Hanım Parkı’na iki yıl önce bir semt sahası yaparak, semt sakinlerinin hizmetine sunmuştu. Parka yapılan semt sahasında spor aktivitesinde bulunan vatandaşların gürültüsünden, çevrenin rahatsız olması dolayısıyla, kavgaya varan münakaşaların yaşanması üzerine, Beldibi Belediyesi bahse konu semt sahasını geçici olarak kullanım dışı bıraktı.Sahadan rahatsız olanlarla, sahada spor yapmak isteyenlerin karşılıklı şikayetleri üzerine, Beldibi Belediyesi; çare olarak en demokratik çözüm şeklini uygulamaya karar verdi.

Sahayı kullanan kişilerin gürültüsünden ve hoş olmayan konuşmalarından dolayı şikayete konu olan ve vatandaşlar arasında tartışmalara sebep olan semt sahasının geleceğinin belirlenmesi için en demokratik yönteme başvuran Beldibi Belediyesi 166 vatandaşa anket formu (oy pusulası) gönderdi. Anket formu gönderilen 166 kişiden 54 kişinin Belediyeye gelerek oy kullandığı görüldü. Bunlardan 40 kişi sahanın yerinde kalmasına 'Evet' derken 14 vatandaş sahaya 'Hayır' dedi.

Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli “Vatandaşlardan gelen talep üzerine yaptığımız semt sahasının vatandaşlar arasında sorun olması bizi üzmüştür. Tam manasıyla sakalla bıyık arasında kaldık. Bu nedenle de çözüm yolunu vatandaşta bulduk. 166 vatandaşımızdan 54 kişinin Belediyeye gelerek oy kullanmaları, bunun için zaman ayırmaları bizce çok önemlidir. Çoğunluk semt sahasına Evet demiş olsa da; Hayır oyu kullanan 14 vatandaşımızı da yok saymayacağız. Sahadan rahatsızlık duyan vatandaşlarımızın, rahatsızlıklarını minimize etmek için çareler arayacağız ve bu konuda çözüm üreteceğiz. Halk oylaması sayılabilecek anketimize katılan 54 vatandaşımıza demokrasimiz adına ve Belediye çalışmalarına katılım adına en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.