Paraşütçüler uçtu emekçiler seyretti

Hava Oyunları Federasyonu tarafından Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Yamaç Paraşüt Festivali ve Hedef Yarışları düzenlendi. Festivalde Çiçekbaba'da bulunan 1420 rakımlı Pangalos Tepesi’nden atlayan pilotlar, yaklaşık...

Paraşütçüler uçtu emekçiler seyretti

Hava Oyunları Federasyonu tarafından Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Yamaç Paraşüt Festivali ve Hedef Yarışları düzenlendi. Festivalde Çiçekbaba'da bulunan 1420 rakımlı Pangalos Tepesi’nden atlayan pilotlar, yaklaşık yarım saatlik uçuşun ardından Köyceğiz Turizm Otelcilik Lisesi yanındaki araziye kurulan piste iniş yaptılar. Bazı pilotlar rüzgarın da etkisiyle alana yaklaşamazken, oldukça uzak mesafeye iniş yapmak zorunda kaldılar. Pist alanının bulunduğu civarda tarlada çalışan vatandaşlar, paraşütçülerin iniş anını ilgiyle izlediler. Sabah saatlerinde başlayan deneme uçuşlarına yaklaşık 40 pilot katılırken, öğleden sonra rüzgarın şiddetinin artması nedeniyle uçuşlara ara verildi.

Günün ilk atlayışını yapan İstanbul'dan Ahmet Elsayvaydır, manzaranın çok güzel olduğunu belirterek, "Manzara olarak çok güzel. İniş alanını biraz kaçırdım, havada çok fazla kaldırıcı ve bastırıcılar vardı" dedi.

Pangalos'tan ilk kez atlayış yapıldığını söyleyen Elsayvaydır, "Ölüdeniz'de daha önce uçmuştum. Burası manzara olarak Ölüdeniz’le kesinlikle yarışabilecek bir mekan, ticari olarak tandem faaliyetleri yapılabilir. 1400 metreden atladık, yaklaşık 25 dakikada inişi gerçekleştirdim" diye konuştu.

Hava Sporları Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Kurulu ve Teknik Kurulu Üyesi Alim Yıldırım ise, Köyceğiz'de yaklaşık 40 kadar sporcunun buluştuğunu belirtti. Yıldırım, “Buralı birkaç yerel pilot var, bunlar Hava Sporları Federasyonu’na bölgenin yamaç paraşüt keşfi ile ilgili başvuruda bulunmuşlardı" dedi.

Pangalos'tan daha önce keşif uçuşu yaptığını belirten Yıldırım, "Tepe yaklaşık 1420 metre yüksekliğinde. Bütün Köyceğiz Gölü’nü çok güzel bir şekilde karşılıyor, daha önce de keşif uçuşu yaptık. Özellikle aşağıda Köyceğiz'in sosyal ortamının çok iyi olması, turistik açıdan da çok uygun olması yüzünden gelecekte de çok iyi bir uçuş yeri olacağına dair izlenimlerimiz var. Bu yüzden uçuş yerinin hem camiaya tanıtımını yapmak hem de bölgenin genel tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Yamaç Paraşütü Festivali ve Hedef Yarışması organize ediyoruz. Yamaç paraşütü hava koşullarına bağlı bir spor. Bugün sabah saatlerinde hava çok makul ve sakindi, öğleden sonra güneşin çok artışı ile termik hava akımları, ısının yükselmesiyle oluşan hava akımları sert esmeye başladı. Bunların darbeleri ile birlikte tecrübeli pilotların uçuşuna izin verdik, akşamüstü tekrar güneş etkisini azalttığında yarışma uçuşu yapıp yapamayacağımızı gözden geçireceğiz, yapamazsak sadece festival uçuşları yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.