PARAŞÜTÇÜLER SOMA İÇİN UÇTU

Türkiye’yi derinden sarsan Soma’daki maden faciasında ölen 284 alın teri şehidi anısına siyah kurdele takarak Babadağ’ın 1965 metrelik zirvesinden ardı ardına uçan yaklaşık 150 yamaç paraşütü pilotu milli yasa katıldı.Fethiye'deki...

PARAŞÜTÇÜLER SOMA İÇİN UÇTU

Türkiye’yi derinden sarsan Soma’daki maden faciasında ölen 284 alın teri şehidi anısına siyah kurdele takarak Babadağ’ın 1965 metrelik zirvesinden ardı ardına uçan yaklaşık 150 yamaç paraşütü pilotu milli yasa katıldı.

Fethiye'deki dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezindeki 11şirketin yaklaşık 150 pilotu sabah erken saatlerden itibaren müşterileriyle beraber Babadağı’na çıktılar. 1965 metre zirvede paraşütlerine siyah kurdeleler takan pilotlar rüzgârı paraşüte doldurup bir bir havalandılar. Gökyüzünde siyah kurdelelerle dolaşan pilotları Belcekız plajından yüzlerce turist izledi. Çoğunluğu İngiliz ve Litvanya’lı müşterilerine de siyah kurdeleyi Soma’daki faciada şehit olan maden işçileri için taktıklarını söylediler. Belcekız plajına ardı ardına inen paraşütçüler daha sonra üzerinde “ Soma’nın ve Türkiye’nin başı sağ olsun” yazılı dev bir afiş açtılar.

Ölüdeniz Yamaç paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız “Soma’daki faciada şehit olan madencilerimiz için paraşütçüler olarak bizlerde yastayız. Ülkemiz de ilan edilen milli yasa bizde siyah kurdelelerle katıldık. 3 gün boyunca siyah kurdele ile uçuyoruz. Çoğunluğu İngiliz ve Avrupalı olan müşterilere de bunu anlatıyoruz. Dileriz bütün önlemler alınır. Bir daha benzer kazalar yaşanmaz. Soma’nın acısı paraşütçüler olarak bizim de acımız” diye konuştu.

Değişik firmalardan pilotlar da Soma’daki facia nedeniyle siyah kurdeleler taktıklarını milli yasa katıldıklarını söylediler. İngiliz ve Litvanya’lı turistler de “Maden kazasını okuyunca çok üzüldük. Türk insanının üzüntülerine katılıyoruz. Pilotumuz siyah kurdeleyi takınca nedenini sormuştuk. Onlarda anlattılar. Maden kazaları ciddi kazalardır. Mutlaka bu kazaların azaltılması için tedbirler alınmalıdır” diye konuştular.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.