Paraşütçü kayalıklara çakıldı

Babadağ pistinden paraşütle havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütü kapanan Iraklı turist kayalıklara çakıldı. Iraklı turist UMKE ve Jandarma’nın çalışmaları ile uzun süre sonra düştü uçurumdan yaralı olarak kurtarıldı.Fethiye...

Paraşütçü kayalıklara çakıldı

Babadağ pistinden paraşütle havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütü kapanan Iraklı turist kayalıklara çakıldı. Iraklı turist UMKE ve Jandarma’nın çalışmaları ile uzun süre sonra düştü uçurumdan yaralı olarak kurtarıldı.

Fethiye İlçesine yamaç paraşütü eğitimlerini arttırmak için gelen Iraklı turist Omar Hacı İsmail, Babadağ'dan Ölüdeniz'e Singıl (tek kişilik) uçuşa geçtikten sonra paraşütünün ön kanadı kapanınca 30 metreden kayalıklara çakıldı. Iraklı paraşüt tutkunu turist Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Sağlık ekipleri ve Jandarmanın saatler süren operasyonu ile düştüğü sarp kayalıklardan güçlükle kurtarılıp hastaneye ulaştırıldı.

Ülkesindeki bir yamaç paraşütü okulundan eğitim almak üzere birlikte Fethiye'ye gelen 34 yaşındaki yamaç paraşütü tutkunu Omar Hacı İsmail öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte Babadağ'ın bin 800 metrelik pistine çıktı. Gerekli hazırlıklarını yaptıktan sonra uçuşa geçti. Havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütünün ön kanadı kapanan Omar Hacı İsmail yaklaşık 30 metre yükseklikten önce bir ağacın üzerine, oradan da sarp kayalığa düştü. Çevredeki paraşütçülerle Fethiye Güç Birliği Şirketi Babadağ sorumluları kaza geçiren Irak'lı turiste yardıma koştu.

112 sağlık ekibi, Umke ve Jandarma'dan Irak'lı turiste yardım istendi. 112 sağlık ekibi ve Umke güçlükle Irak'lı turistin yanına kadar inerek ilk yardımı ulaştırdı. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle Umke ekibi halatları yolda bulunan araçlara bağlayıp yaklaşık 50 metrelik uçuruma ulaşmak için istasyon kurdu. Sedyeye alınan yaralı turist halatla çekilerek bulunduğu yerden güçlükle çıkartıldı. 112 ambulansına alınan Irak'lı turist Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı turistin sağ ayağında kırık olduğu tahmin edilirken, vücudunun değişik bölgelerinde yara ve berelerin bulunduğu belirtildi.

Umke ekip sorumlusu Eyüp Önver "112 komuta merkezinden paraşüt kazası ihbarının yapıldığını hemen harekete geçtiklerini söyleyerek Babadağ'ın bin 800 metrelik pistinden kalkış yapan Iraklı pilot paraşütünün kanadının kapanması nedeni ile önce bir ağacın üzerine oradan da kayalıklara düşmüş. Biz ekibimiz ile birlikte ilk müdahaleyi yaptık. Pilotu bulunduğu yerden kurduğumuz istasyonla çıkarıp hastaneye ulaştırdık" dedi.

Paraşüt kazası ile ilgili soruşturmayı Ölüdeniz Jandarma karakol komutanlığı sürdürüyor.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.