Paraşütçü kayalıklara çakıldı

Ölüdeniz Babadağ’dan paraşütle atlayan İsveçli turist çakıldığı kayalıklardan yaralı olarak UMKE ve askeri helikopter yardımı ile kurtarıldı.Fethiye ilçesindeki Babadağ'da atlayış yaptıktan sonra 150 metre yükseklikte...

Paraşütçü kayalıklara çakıldı

Ölüdeniz Babadağ’dan paraşütle atlayan İsveçli turist çakıldığı kayalıklardan yaralı olarak UMKE ve askeri helikopter yardımı ile kurtarıldı.

Fethiye ilçesindeki Babadağ'da atlayış yaptıktan sonra 150 metre yükseklikte paraşütünün ön tarafı kapanan İsveçli Ronald Tröhler, kayalıklara düşerek ağır yaralandı. Sarp kayalıklardan askeri helikopterle kurtarılan paraşütçü hastaneye kaldırıldı.

14. Ölüdeniz Hava Oyunları'na katılmak için İsveç'ten Ölüdeniz'e gelen Ronald Tröhler (51), yamaç paraşütüyle atlamak için arkadaşlarıyla beraber 1970 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıktı. Tekli atlayış yapan Tröhler'in paraşütünün ön tarafı 150 metre yükseklikte rüzgar nedeniyle kapandı. Hızla düşmeye başlayan Tröhler, yedek paraşütünü açmak istedi. Hava dolmayan yedek paraşütünü açmayı başaramayan Tröhler, kayalıklara düşerek ağır yaralandı.

İsveçli paraşütçünün düştüğünü gören paraşütçüler, UMKE ve 112 ekiplerinden yardım istedi. Sarp kayalıklardan 45 dakikalık inişin ardından yaralıya ulaşan ekipler, Tröhler'in ilk tedavisini burada yaptı. Yaralının hastaneye nakli için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan askeri helikopter havalandı. Helikopterden sarkıtılan sedyeye bağlanan Tröhler, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Tröhler'in sağ ayak ve göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirtildi.

Kask hayatını kurtardı

Olay yerine ulaşarak yaralı pilota ilk müdahaleyi yapan UMKE görevlisi Alparslan Genç, paraşütçünün kaskı sayesinde hayatta kaldığını belirterek şöyle konuştu: "Yaralının bulunduğu kayalıklara ulaşıp ilk müdahaleyi yaptık. O an pilotun bilinci açıktı. Yaklaşık 150 metreden sarp ve tehlikeli bölgeye düştüğü için biz de zor şartlarda yanına inebildik. Yaralıyı yukarıya sedye ile çıkarmak zor olduğundan Dalaman Hava Meydan Komutanlığından askeri helikopter istedik."

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.