Paranın kalbi Muğla mermerinde atacak

Turizm sektöründen sonra Muğla’nın en önemli gelir kaynağı olan mermer, dünyanın en önemli otel ve saraylarından sonra şimdi de Suudi Arabistan’ın başkentinde inşa edilen Merkez Bankası’nın iç ve dış cephelerini kaplamaya...

Paranın kalbi Muğla mermerinde atacak

Turizm sektöründen sonra Muğla’nın en önemli gelir kaynağı olan mermer, dünyanın en önemli otel ve saraylarından sonra şimdi de Suudi Arabistan’ın başkentinde inşa edilen Merkez Bankası’nın iç ve dış cephelerini kaplamaya başladı.

37 bin metrekare kapalı alanı bulunan Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da bulunan Central Bank Of Riyad’ın mermer kaplama işlemleri tamamlanmak üzere. Suudi Arabistan Krallığı’nın başkenti Riyad’da inşa edilen Merkez Bankası’nın mermer işi ihalesini alan Muğla Mermerciler Deneği Başkanı ve Ermaş Mermer sahibi Mustafa Ercan, binanın dış ve iç cephesini “Muğla Beyazı” ile kaplayacaklarını açıkladı.

Muğla’nın ilk mermer işleme tesisi olan ve bugün ABD, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine yaptığı ihracat ile Muğla mermerlerinin adını dünyaya duyuran Ermaş, Suudi Arabistan Krallığı’nın Merkez Bankası’nı “Muğla beyazı” olarak bilinen mermerle kaplamanın bugüne dek üstlendiği en prestijli projelerinden biri olan Riyad Merkez Bankası (Central Bank of Riyad)’nın mermer işi ihalesi 2011 yılı Ekim ayında alındığını açıkladı. Bir yıldan bu yana devam eden inşaat 2013 yılının Mart ayında tamamlanacak.

Al RajhiGroup tarafından yapılan Riyad Merkez Bankası inşaatı için toplam 37 bin metrekare Muğla Beyaz mermeri kullanıldığı açıklandı. Ermaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Binanın dış cephesi tamamen Muğla beyaz cilalı mermer ile kaplandı. İç cephesinde de büyük ölçüde aynı mermerden kullanılacak. Suudi Arabistan Krallığı’nın Merkez Bankası’nı referansları arasına eklemekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Hilton Riyad’a Fethiye mermeri

Mustafa Ercan, Riyad’da bir projeye daha başladıklarını açıklarken, “Kendi ocaklarımızdan çıkardığımız “Patara bej” adı verilen mermer ile Riyad Hilton Oteli’ni kaplayacağız. Toplam 52 bin metrekarelik projenin anlaşması geçtiğimiz ay imzalandı. Firma olarak daha önce de SaudiOger Grubu ile üniversite projesini hayata geçirmiştik. Doğaltaş’ta en büyük çeşitlilik Türkiye’de. Şu anda Türkiye dünyanın mermer üssü haline gelmiş durumda. Ülkemizde 600 çeşit mermer bulunuyor. Teknolojimiz de aynı oranda gelişiyor. Dünyaya sadece mermer değil, mermer makinaları da ihraç eder duruma geldik. Bu sektörde artık teknoloji pazarlıyoruz” dedi.

Muğla Beyazı dünya markası

Suudi Arabistan’ın Merkez Bankası inşaatının 2013 Mart ayı içinde tamamlanacağını anlatan Mustafa Ercan, bu sırada Riyad Hilton projesine başladıklarını söyledi. Ercan, “Anlaşmamız imzalandı. Riyad Hilton’da kullanılacak malzemenin adı ‘Patara Bej ErmaşMarble’ olarak belirlendi. Fethiye Karadere’den çıkardığımız çok ünlü bir yapı malzemesi. İlk olarak Swiss Otel’de kullanıldı. Hilton ve Ramada otellerinde de aynı malzeme tercih edilmişti” dedi.

Firma olarak yaklaşık 15 yıldır ABD’ye mermer ihraç ettiklerini, Avrupa’da İtalya, Fransa, Almanya’ya, Uzakdoğu’da Çin’e ve pek çok Ortadoğu ülkesine Muğla mermerini tanıttıklarını açıklayan Ercan, “Muğla beyazı, şu an dünyanın en prestijli projelerinde kullanılıyor ve bir dünya markası haline geldi. Dünyanın pek çok ülkesinde Muğla mermerini görmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.