Paralimpik Yelken ve Extreme sporcuları Muğla’da buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO Rekreasyon Bölümü ve Rekreasyon Topluluğu tarafından "Extreme 40 ve Paralimpik Yelken" başlıklı seminer düzenlendi. AKM’de organize edilen seminerde Paralimpik Yelken Proje Koordinatörü...

Paralimpik Yelken ve Extreme sporcuları Muğla’da buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BESYO Rekreasyon Bölümü ve Rekreasyon Topluluğu tarafından "Extreme 40 ve Paralimpik Yelken" başlıklı seminer düzenlendi. AKM’de organize edilen seminerde Paralimpik Yelken Proje Koordinatörü Volkan Hatunoğlu ve Extreme Türk Takımı Kaptanı Edhem Dirvana, Türkiye’de engelli yelkencilik ve yelkenin formulası olarak tabir edilen Extreme 40 yelkenli sınıfları hakkındaki gelişmeler ve sportif yelkencilik konularında bilgi verdi. Haziran ayında İstanbul’da yapılacak ve 3 milyonunun üzerinde takipçisi olan  Extreme 40  yarışlarında Ülkemizi temsil edecek Takım Kaptanı Edhem Dirvana, yelken yarışları, olimpik ve milli takım sporcuları hakkında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  öğrenci ve öğretim üyelerine bilgi verdi.

Paralimpik Yelken Proje Koordinatörü ve antrenörlüğünü üstlenen Milli Sporcu Volkan Hatunoğlu, engelli bireyleri yelken sporu ile tanıştırmak ve yeteneklerini geliştirerek, onları 2016 Paralimpik Oyunları’na hazırlama süreci ile 2016 ülke vizyonu hakkında bilgi verdi. Hatunoğlu  ayrıca, 2012 yılında başlatılan “Paralimpik Yelken Hedef 2016” ile dikkatleri toplayan projede, bedensel engelli bireylerin yelken sporu ile sosyal uyumlarına katkı sağlayacağını ifade etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Savaş Duman ‘’ ‘Paralimpik Yelken Hedef 2016 ‘ projesinin gelişmesine katkı sağlamak için somut adımlar atılmıştır. Projenin ortak yürütücüleri olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından ilgili protokol imzalanmıştır” dedi. BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’Okul olarak bilimsel her türlü desteği vererek, 2016 yılı sonrasında da başarılı bedensel engelli sporcuların ve antrenörlerin yetiştirilmesi için gerekli olan akademik alt yapı hazırlanacaktır’’ şeklinde konuştu.

Programın sonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü adına, BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı ve Rekreasyon Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Fahri Akçakoyun tarafından  Extreme 40 Türk Takım Kaptanı Edhem Dirvana ve Paralimpik Yelken Proje Koordinatörü ve Antrenörü Volkan Hatunoğlu’ na aktarmış oldukları değerli bilgiler sebebiyle teşekkür edilerek,  plaket  takdim edildi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.