Özyer, Portekizlileri Muğla’ya çağırdı

Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer, Portekiz’in Türkiye Büyükelçisi Paula Leal da Silva’yı TBMM’ndeki makamında kabul etti.Portekiz’de yapılan AKDENİZ-PA 11. Genel Kurulu sonrası, Özyer’i...

Özyer, Portekizlileri Muğla’ya çağırdı

Muğla Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer, Portekiz’in Türkiye Büyükelçisi Paula Leal da Silva’yı TBMM’ndeki makamında kabul etti.

Portekiz’de yapılan AKDENİZ-PA 11. Genel Kurulu sonrası, Özyer’i ziyaret eden Portekiz Büyükelçisi ile ikili ilişkiler, Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci, Suriye, mülteciler, terör ve turizm konuları ele alındı.

Görüşmede, Portekizli turist sayısında nispi bir düşüş yaşandığını, tarihi, kültürü, denizi, güneşi ve kumsalı ile bir turizm cenneti olan Muğla’ya ve ülkemize daha çok Portekizli turistin gelmesini beklediklerini ifade eden Özyer; “Portekiz Başbakanı Sayın Antonio Costa ile de bu konuyu ele aldık. Portekiz vatandaşlarına ülkemize kimlik kartları ile giriş imkanı tanıdık. Beklentimiz Portekizli dostlarımızın ülkemizi tercih etmeleridir” şeklinde konuştu. Büyükelçi Silva da bu konuda destek olacaklarını belirtti.

FETÖ, DAEŞ ve PKK terör örgütlerinin sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı tehdit ettiğini vurgulayan Özyer, “Başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelede uluslararası dayanışmaya ihtiyaç vardır. Bu terör örgütlerinin; parasal, lojistik ve psikolojik kaynaklarının yok edilmesi gerekir. Benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür düşüncesinden uzaklaşılmalı, hep birlikte terörün her türlüsünü lanetlemeli ve üzerlerine kararlılıkla gitmeliyiz” dedi

Türkiye’nin, Avrupa Birliği üyelik sürecine büyük önem verdiğini belirten Özyer; “Üyelik süreci önceliklerimizdendir ve üyelik için reformları yerine getirmekteyiz. Ancak, AB ülkelerinin de kendi kriterlerine uymasını ve çifte standart uygulamamasını bekliyoruz” dedi.

AB ile yapılan anlaşmaya, AB’nin de sadık kalmasını isteyen Özyer; biz nasıl sözümüzü tuttuysak; AB den de aynı yaklaşımı bekliyoruz ve Türk vatandaşlarının vizesiz seyahatleri için AB’nin taahhütlerini yerine getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.