Öztürk’ten Engelliler Günü açıklaması

AK Parti  Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 10 yıldır iktidarda olan Ak Parti hükümetleri döneminde engellilerin sorunlarına kulak tıkanmadığını, engelli...

Öztürk’ten Engelliler Günü açıklaması

AK Parti  Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 10 yıldır iktidarda olan Ak Parti hükümetleri döneminde engellilerin sorunlarına kulak tıkanmadığını, engelli kesimler için cumhuriyet tarihinin en köklü ve kapsamlı yatırımlarının yapıldığını söyledi.

İl Başkanı Nihat Öztürk, Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Her yıl 3 Aralık günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli kişilerin sorunlarına, ihtiyaçlarına ve haklarına dikkat çekmek maksadıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 2002 yılından beri ülkemizdeki bütün engellilere devletin sıcak yüzünü ve şefkatli yönünü hissettirebilme adına AK Parti hükümetleri her hizmeti yapmaya çalışmıştır. Özel eğitim merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, otistik çocuklar merkezi bizim dönemimizde açılmıştır. Maddi durumu olmayan her engelliye aylık maaş bağlanması bizim dönemimizde uygulanmıştır. Her engelliye bakan insana da bir maaş bağlanması ve evlerinde hizmet vermelerinin sağlanması bizim iktidarımızda başlamıştır. Bütün bunlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir sosyal devlet olmasının en güzel göstergeleri değil midir? 14 Ağustos 2001’de AK Parti kurulduğunda kurucular kurulunda özürlü vatandaşlarımıza da yer verilmiştir. Tüm genel seçimlerinde parlamentoya özürlü milletvekili taşımıştır. 2007 yılında özürlüler için yasal düzenleme yapılarak birçok soruna çözüm üretilmiştir. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliği ile özürlüler pozitif ayrımcılık sağlanmıştır. Devletin boş bulunan özürlü kadrolarının büyük bir kısmı AK Parti iktidarında doldurulmuştur."

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk hükümet tarafından engellilere her konuda destek verildiğini belirterek, "Ağır özürlülere, bakıma muhtaç olan özürlülerin bakıcılarına her ay asgari ücret düzeyinde bakım parası verilmesi uygulamasına başlanmıştır. Özürlü maaşları önemli ölçüde yükseltilmiştir. Bunların dışında da özürlülerin tedavi ve bakımlarının sağlanması, günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunların çözümü ve daha müreffeh bir hayat sürmeleri için bir çok düzenleme hükümetimiz tarafından yapılmıştır" dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.