Öztürk’ten Çocuk Hakları Günü mesajı

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İnsan hak ve özgürlüklerinin dünyada yeşermesi, dünyanın her tarafında, çocukların haklarını koruyup kollamakla...

Öztürk’ten Çocuk Hakları Günü mesajı

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İnsan hak ve özgürlüklerinin dünyada yeşermesi, dünyanın her tarafında, çocukların haklarını koruyup kollamakla doğru orantılıdır” dedi. Öztürk, çocuklara daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya, daha güzel bir gelecek bırakmanın herkesin asli sorumluluklarından biri olması gerektiğini söyledi.

Dünya üzerindeki savaşlardan, yoksulluktan, hastalıklardan, baskılardan en çok çocukların etkilendiğini belirten AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk,“Acılar en çok çocukların canını yakıyor, en çok çocukların kalplerini örseliyor. Bu sebeple, Dünya Çocuk Hakları Günü, sadece bir anma olarak değil, aynı zamanda bütün dünyada çocukların haklarının güçlendirilmesi, çocukların şiddetten korunması, çocuk istismarının önüne geçilmesi için bir fırsat olarak görülmelidir. Ne mutlu ki, bizler, millet olarak çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak gören, onlara sevgi ve merhamet ile yaklaşan, onları toplumsal dokumuzun, ailemizin baş tacı olarak gören bir kültüre mensubuz” dedi.

Türkiye'nin, çocuk hakları konusunda tüm dünya çocuklarına bayram hediye eden ilk ve tek ülke olduğunu anımsatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ak Parti Hükümeti, çocuk haklarının güçlendirilmesi, çocuklarımızın korunması, çocuk istismarının önüne geçilmesi ve çocuklarımıza karşı pozitif ayrımcılık uygulanması için anayasada, yasalarda birçok önemli değişiklik gerçekleştirdi. Çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak adına eğitimde ardı ardına reformlar yapıldı, eğitim altyapısını güçlendirildi, yeni açılan derslikler, okullar ve yurtlarla çocuklarımızın geleceği teminat altına aldı. İnanıyorum ki, çocuklarımız, bugün gösterdiğimiz gayretler vesilesiyle ileride çok daha güzel bir Türkiye’ye uyanacak, barış içinde bir dünyada yaşayacaklardır. Bu inançla Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocuklarımıza çok daha huzurlu, çok daha mutlu, çok daha neşeli ve aydınlık bir gelecek diliyor, bütün çocukları sevgiyle selamlıyorum.”

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.