ÖZTÜRK: SON SÖZ GENEL MERKEZİN

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, yerel seçimler ve aday belirleme süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamasında artık son sözün CHP Genel Merkezinde olduğunu söyledi.CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Gençlik...

ÖZTÜRK: SON SÖZ GENEL MERKEZİN

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, yerel seçimler ve aday belirleme süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamasında artık son sözün CHP Genel Merkezinde olduğunu söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Gençlik Kolları’nın Marmaris Örgütü’ne yaptığı ziyarette yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk ,”Belediye başkan adayı belirleme yetkisi genel merkezimize aittir” dedi. Basın tarafından , iktidar partisi AKP ve MHP’nin adayının kimliğini sorgulanmayarak CHP’nin üzerine gidildiğini söyleyen CHP Muğla il başkanı Mustafa Öztürk, “Ben bunu en az 5 defa açıkladım, bizim tüzüğümüzde belediye başkan adayı belirleme yöntemi belli. Örgütlerin görevi toplumdan aldığı bilgileri genel merkeze yansıtmaktır. Marmaris’te 4 Muğla’da 3 toplantı yaptık, bu toplantılarda bir görüş ortadaydı. 7 tane yer belli oldu. Belediye başkanları olan yerlerde partimiz kamuoyu yoklaması yapacak, halka soracak, bizim de istediğimiz bu. Başka kişilerin isimleri öne çıktıysa eğer bizim partimizden aday olmayı düşünüyorlarsa, bizim amacımız en yüksek oyu alıp belediye başkanlıklarını kazanmak” dedi.

Öztürk 24 Kasım’da Ula, Dalaman ve Muğla merkezde bütün üyelerin katılımı ile temayül yoklaması yapılacağına işaret ederek, “Bundan sonra genel merkezimiz bizim verdiğimiz bilgiler ve kendilerinin kamuoyundan alacakları bilgilerle Ocak ayı içinde başkan adayını belirleyecek. Benim ağzımdan ön seçim lafı hiç çıkmadı ama Marmaris’teki gazetelerde benim ağzımdan 'Ocak ayında ön seçim var' diye yazdılar. Yerel seçimler Mart ayında yapılacak, aday isimleri YSK’ya 26-28 Şubat tarihlerinde bildirilecek. Benim belediye başkanlarım bunlarla uğraşmayacak” dedi.

En yüksek oy alacak ve CHP’ye yakışacak adaylarla seçimlere gireceklerini söyleyen Öztürk, “Marmaris farklı bir noktaya gitti, bizim adayımızın kim olduğu kimseyi etkilemez ama yapılan spekülatif hareketler Marmaris’e zarar veriyor” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.