Öztürk: Milletvekili belediyecilikten gelmeli

Bodrum Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ali Öztürk, milletvekillerinin belediyecilikten gelmesi gerektiğini ileri sürerek; “Yolun, suyun, elektrik ve alt yapının siyaseti olmaz! Hangi siyasi görüşten olunursa olunsun, bunlar...

Öztürk: Milletvekili belediyecilikten gelmeli

Bodrum Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ali Öztürk, milletvekillerinin belediyecilikten gelmesi gerektiğini ileri sürerek; “Yolun, suyun, elektrik ve alt yapının siyaseti olmaz! Hangi siyasi görüşten olunursa olunsun, bunlar için bir araya gelinebilmeli! Kaygıya düşmeden, yapabileceğimiz kadar hizmet yapabilmeliyiz ama kaliteli yapmalıyız. Son yıllara hizmet bırakma da olmamalı! Siyaset ise sadece üretim üzerine yapılmalı, yoksa neyin siyaseti yapılacak?”dedi.

“Hizmet kalite seviyesini sorgulayıp,daha iyisinin yapılabileceğini gördüğüm ve ahbap çavuş ilişkileri ile değil de daha teknik, daha bilimsel üretim yapılabileceğini bildiğim için meclis üyesi olmayı istedim.” şeklinde, yapılanlara renk, bilgi, teknik ve fark katma düşüncesiyle siyaset dünyası içinde yer aldığını belirten CHP Bodrum Meclis Üyesi, Ali Öztürk, yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, kendi adına pek bir yol kat edemediğini söyledi.

Meclis Üyesi Ali Öztürk, “Yola yeni çıktık. Üretim penceresi açısından fazla bir yol alamasam da siyaset penceresinde, tecrübeler kazanma yolundayım.” diye konuştu.

Belediye işleri için siyasete girdiğini söyleyen Harita Mühendisi Ali Öztürk, “Koruma ve kollama dengesi diye bir şey var. Genç olsun diye, hep genç eleman alırsanız, tecrübeden uzak kalırsınız. Tecrübe önemli deyip, gençlere yönelmezseniz, dinanizm çöker. Siyasetin de aynası, tecrübeli adam yetiştirmektir. İşler, yeteri kadar genç, yeteri kadar da tecrübeli kişilere bırakılmalı!” dedi.

“Geri durmayı bilmek gerek”

“Bütün maddi ve manevi herşeyimi, Bodrum’dan aldım. Sağlığım yerinde ve mesleğimin de zirvesindeyken, şimdi Bodrum’a verme sırasının bende olduğunu düşünüyorum. Tabii ki en büyük zenginlik, ihtiyaç hissetmemektir. Hayatta neleri kaçırdığımızı biliyor muyuz? İnsanlar benden faydalanmak istiyorsa seve seve varım. Ancak istemiyorlarsa da inatçı olmamak lazım. Yoksa başkalarının önünü tıkarsınız. Geri durmayı da bilmek gerek!”şeklinde görüşlerini paylaşan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk, “Bodrum’a yapılacak en büyük hizmet, kadroları yetiştirip, devretmek şeklinde olacak. Hizmet politikaları değişmeli! İmar ve fen işlerinin kalitesi tartışılmamalı! Başına kim gelirse gelsin, sistem bozulmamalı ki işler tıkır tıkır yürüsün. Çünkü nasıl başlanırsa öyle gidiliyor. Başarılı olmak için, ego yapmadan, eksiklerimizi tamamlamalıyız. Ben de yanlış söylüyorsam düzeltilmesini isterim ama doğru da söylemişsem takdir de edilebilmeliyim.” açıklamasında bulundu.

Hizmet kalitesinin içine bilim ve tekniğin mutlaka girmesi gerektiğini vurgulayan Harita Mühendisi Ali Öztürk, “Yollar neden bozuluyor? Eğer yolun, birinci düşmanının su olduğunu bilmezsen, her yıl yolları yapmak zorunda kalırsın! Belediyeler en çok yol yapar. Neden yollar her yıl yapılsın ki?” diye konuştu.

“Üretimin sınırı yok”

‘Bazı kişiler, uğraşıp üretme yerine, bir iş yapar vole vururum!’ düşüncesinde diyen Öztürk, “Benim mantığımda daha çok iş yapmak ama daha da iyi üretimde bulunmak var! Kapımdan giren her kişinin, küçük büyük demeden her işini, çözmeye çalışırım. Bu bir mantık. Eğer siyasette de etkili ve yetkili bir siyasetçi olsam, işimi son yıllara bırakmam. Çünkü hizmet üretmenin bir sınırı yok. Öncelikle sistemi kurmak lazım. İyi bir marangoz örneğindeki gibi bazı siyasetçilerin kestiği tahtalar bitti ama attığı, savurduğu, kırdığı tahtası yok. Her kestiği tahta, tam da yerini bulmuş ve adam hiç değişmemiş. Siyaset için şöyle böyle diye, çok konuşuluyor. Ben iş hayatımda da çok zor adam harcarım. Yanımda, 13 – 15 yıllık çalışanım var. Önce insan yetiştiriyoruz, çok zorunlu olmadıkça da yanımızdan ayrılmıyor. Bir anlamda kurumsallaşmış kadar olduk. Siyaset de böyle yapılabilir.” şeklinde bir görüş belirtti.

Bir kişinin ne kadar eğitimli ve tecrübeli olursa olsun, belediyede hizmet yapmadan, milletvekili olmaması gerektiği yönünde düşüncesini açıklayan Ali Öztürk, “Bir gelenek oluşturup, belediye hizmeti yapan kişilerin milletvekili olması sağlamalı! Kendi tanıdığı yerel çevresini yönetemeyen bir kişi, koskoca ülkenin yönetiminde nasıl başarılı olacak? Bölgesinin sorununu yaşamadan, yasaları o sorunlara göre düzenlemeden, halka inmeden, halkı anlamadan vekil olacak bir kişi, önce bundan kendisi bir rahatsızlık duymalı!” diye açıkladı.

“Siyaset üretim için olmalı”

Tüm kişilere bütün haklarının verilmesinden yana olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Öztürk, “Yolun, suyun, elektrik ve alt yapının siyaseti olmaz! Hangi siyasi görüşten olunursa olunsun, bunlar için bir araya gelinebilmeli! Kaygıya düşmeden, yapabileceğimiz kadar hizmet yapabilmeliyiz ama kaliteli yapmalıyız. Son yıllara hizmet bırakma da olmamalı! Siyaset ise sadece üretim üzerine yapılmalı, yoksa neyin siyaseti yapılacak?” açıklamasında bulundu.

Her bireyin kendisini mutlaka geliştirmesi gerektiğine değinen Öztürk, “Her iyi şey, araştırmalar ve üzerine düşünmeler sonucunda, daha da iyi yapılabiliyor. Yaratıcı olamayacaksan, araştırıp kendini geliştiremeyeceksen, o göreve de talip olmayacaksın! Örneğin daha çok şehirleşmek için envanter yapacaksın. Tutucu olmadan fikir jimnastiği yapıp, hem daha bilimsel, hem de daha toplumun yararına olabilecek yöntemler geliştireceksin. Toplumsal yapılacak her iş, toplumu bağlayacak, kişilere yönelik olmayacak! Ancak bu şekilde olursa kamu yararı, daha çok yerine getirilebilir. Kaynaklar, toplum yararına kullanılırsa daha çok iş ve hizmet üretmek için elinizde hep bir kaynak hazır olur. Tüm bunlar için de eleştirileri kaldırıyor, mevzuatı biliyor ve herşeyden önemlisi de düşünüyor olmak ve diğer düşünenlere de saygılı davranmak gerekiyor.”dedi.

“Bodrum’un özü tarih ve turizmdir”

Bodrum’un en önemli probleminin özüne dönememek olduğunu söyleyen Öztürk, “Bodrum’un Özü, tarih ve turizmdir. Birinci lokomotif, inşaat olmamalıdır. Kaliteli iş ve kaliteli üretim adına, turizm, tarih ve inşaatı dengeli tutmak gerekir. Saç ayağı gibi, eğer birine daha fazla ağırlık verir, ya da birini kaldırırsan, ayak düşer ve denge bozulur. Bodrum’da on iki ay düzenli inşaat olamadığı için inşaata kalifiye eleman da bulunamıyor. Revizyonları gerçekleştirecek kaliteli kişiler yok. Kolayına kaçmayıp, turizm mi olacak, şehir mi olunacak, önce buna karar vermeli! Aksi halde ne tam yasaklayabilir, ne de tam destekleyebilirsiniz. Yapılanlar, çok daha önceki dönemden olagelen yerler. O nedenle yeni verilen izinlere bakmak lazım!” diye belirti.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.