Öztürk: Hakkımı helal etmiyorum

AK Parti Marmaris teşkilatından 11 üyenin toplu olarak istifa etmesinin ardından konuşan İl Başkanı Nihat Öztürk, istifaların parti etiğine aykırı olduğunu söylerken; “ Ben istifa eden arkadaşlarıma hakkımı helal etmiyorum.”...

Öztürk: Hakkımı helal etmiyorum

AK Parti Marmaris teşkilatından 11 üyenin toplu olarak istifa etmesinin ardından konuşan İl Başkanı Nihat Öztürk, istifaların parti etiğine aykırı olduğunu söylerken; “ Ben istifa eden arkadaşlarıma hakkımı helal etmiyorum.” Dedi.

AK Parti Marmaris İlçe Yönetim Kurulu’nda önceki gün düzenlenen basın toplantısıyla 11 kişinin istifa ettiğinin açıklanmasının ardından AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk istifaların yaklaşan kongre önce ilçe başkanı Hasan Engin’i hedef aldığını belirtti. Öztürk, açıklanan 11 istifanın doğru olmadığını belirterek 3 üyenin istifalarını geri çektiğini hatırlattı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ,partisinin Marmaris İlçe Teşkilatı Yönetim kurulundan 11 kişinin istifası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, “ Kimsenin AK parti’yi küçük düşürmeye ve üzmeye hakkı yoktur. Ben buna müsaade etmem, gereken yapılacaktır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“ Hasan Engin hedef alındı”

Öztürk, yönetim kurulu üyelerinin istifasının yaklaşan kongre nedeniyle AK parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin’i hedef aldığını belirterek şöyle konuştu: “Partimiz Marmaris’te kongre sürecine girmiştir. Önümüzdeki günlerde delege seçimlerimiz başlayacak. İlçe başkanımız Hasan Engin, kongrede parti başkanlığına adaylığını bildirmiştir. Bu nedenle sayın Engin, hedef alınarak kongre sürecinde karışıklık yaratılmaya çalışılıyor. Ancak biz buna müsaade etmeyiz. Partimiz bugüne kadar her türlü süreçte birlik içinde hareket etmiştir. Bu arkadaşlarımızın parti yönetiminin bilgisi olmadan basın toplantısı düzenleyerek istifa açıklamalarında bulunmalarını doğru bulmuyorum. Parti kurulu toplantısında bu konuyla ilgili istişare yaparak gerekirse bu arkadaşları disiplin kuruluna sevk edeceğiz”.

“İstifalar doğru değil”

Nihat Öztürk, basın toplantısında istifa eden 11 kişiden 3’ünün istifalarını geri çektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:” Engin Tamer Mıhçı, Müzeyyen Göncü ve Veysi Ağırman istifa etmediklerini beni arayarak söylediler. Ali Üzer arkadaşımız 4 ay önce istifa ederek Hollanda’ya yerleşti.Şimdi bu arkadaşlar çıkmışlar 11 kişinin istifa ettiğini açıklıyorlar. Bu parti etiğine aykırıdır ve kabul edilemez , ben bu arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum.Bu açıklamalar partililerimizi üzmüştür”.

“Akkuş’u disipline sevkettik”

Nihat Öztürk, parti yönetim kurulu üyesi ve Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un geçtiğimiz günlerde ilçedeki kaçak konutlarla ilgili yaptığı açıklamada ,eski ve mevcut AK Parti yöneticilerini hedef alan konuşmalarının maksadını aşan sözler olduğunu kaydetti. Öztürk, Kenan Akkuş’un bu sözlerinden dolayı parti disiplin kuruluna sevk edildiğini ve bu konuda gerekenin yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.