Öztürk: Belediye hizmetlerinde çağ atlanacak

Aralarında Muğla’nın da yer aldığı illerin büyükşehir statüsüne alınması ile ilgili Yasa Tasarısı Meclis’e gelirken bu tasarının meclisten geçerek yasalaşmasına kesin gözü ile bakılıyor. AK Parti Muğla İl Başkanı...

Öztürk: Belediye hizmetlerinde çağ atlanacak

Aralarında Muğla’nın da yer aldığı illerin büyükşehir statüsüne alınması ile ilgili Yasa Tasarısı Meclis’e gelirken bu tasarının meclisten geçerek yasalaşmasına kesin gözü ile bakılıyor. AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, düzenlediği bir basın toplantısı ile yasayı ve Muğla’nın büyükşehir olması ile yaşanacak değişiklikleri anlattı. Öztürk, “ Bu reform AK Parti’nin büyük hizmeti olacaktır. Bu kanunla belediye hizmetlerinde çağ atlanacak. Türkiye medeniyet yarışında sıçrama yapacak. Köyler kalkınacak köylü zenginleşecek. “dedi.

Hüseyin Atılgan

AK  Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk “ Muğla Büyükşehir olunca ilin ufku açılacak. Muğla’nın Büyükşehir sınırı il sınırı olacak. Köylerimiz mahalle olacak. Köylülerimiz bundan sonra aktif siyasetin içerisinde olacak. Büyükşehir tasarına karşı olanlar Muğla’nın köylerinde köylülere yalan söyleyerek her şeyin ellerinden alınacağını söylüyor” dedi. Öztürk, İçmeler Beldesinin kapatılmasına karşı olan Ak Partili Belediye Başkanı Zeki Eren’in kapatılmaya karşıyım açıklamasıyla ilgili olarak ta “ kendisiyle yaptığı açıklamalarla ilgili önümüzde ki günlerde görüşeceğiz” diyerek Eren’e göndermede bulundu.

T.B.M.M’sinde komisyondan Muğla’nın Büyükşehir olmasıyla ilgili kararın çıkmasının ardan AK Parti Muğla il Başkanı Nihat Öztürk bir basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir sınırının il sınırı olduğunu söyleyen Öztürk “ Büyükşehir belediyesinin sınırı Muğla il sınırları olacaktır. En uzak yere dahi hizmeti Büyükşehir belediyesi götürecek. Bazıları buralara hizmet gitmez diyor. İstanbul’da nasıl hizmet gidiyorsa Muğla’da da gidecek. Bir çok belde belediyesi çalışanlarının maaşlarını dahi ödeyemiyor. Büyükşehir Muğla’nın ufkunu açacaktır. Köylerimiz artık mahalle oluyor. Köylülerimiz hem ilçe belediye başkanını hem de Büyükşehir belediye başkanını seçecek. Köylülerimiz merkez siyasetin içerisinde olacak. Büyük şehre karşı olan bir partinin milletvekili, il başkanı ve ilçe başkanı köylerde köylülerimize her türlü seçme imkanınız elinizden alınıyor. Yüksek vergiler ödeyeceksiniz diyerek yalan konuşuyor. İnsanlarımızı kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

AK Parti İl başkanı Nihat Öztürk “Bu reform demokrasi reformudur. Günümüzde demokrasinin temel şartlarından birisi yerindenlik prensibidir. Yani kamusal sorumluluklar vatandaşa en yakın makam tarafından kullanılır demektir.  Bunu yerine getirmeyen devlet demokratik devlet sayılmamaktadır.  Bu tasarıyla vatandaş hizmet almak için, hizmetin hesabını sormak için kendi seçtiği belediye başkanına hesap sorabilecektir. Her konuda Hükümeti veya Valiyi sorumlu tutmayacaktır. Bu reform hızlı kentleşme karşısında geç kalmış bir reformdur. Türkiye’de kent nüfusu 1980’de % 35 iken bugün % 80’e ulaşmıştır. Artık ekonominin merkezi şehirlerdir.  Bu çağda şehirlerdeki yatırımlar ve hizmetlerin hızlı bir şekilde Ankara’dan bakanlıklar eliyle yönetilmesi hem zaman hem para israfıdır, verimsizdir. Bu çağda yönetimin vatandaşa en yakın şekilde olması, onu dinlemesi, ona hesap vermesi zaruridir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.