Özlemle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 74. Yıldönümünde bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor.Muğla’daki Anma Törenleri Cumhuriyet Meydanındaki...

Özlemle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 74. Yıldönümünde bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor.

Muğla’daki Anma Törenleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Bugün saat 08.45’de Muğla Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Muğla Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtına sunulacak. Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’denitibaren sirenler çalmaya başlayacak ve 2 dakikalık saygı duruşu yapılacak ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde Ay yıldızlı Bayrağımız gönderden yarıya indirilecek.

Daha sonra Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Uşun’un konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Eğitim” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Buradaki anma etkinliğinde ayrıca Muğla Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “ Mustafa Kemal’in Sonsuzluk Türküsü” adlı bir program sahneye konulacak.

Ayrıca 13 Kasım Salı günü de farklı kategorilerde bayanların ve erkeklerin katılacağı Atatürk’ü Anma ve Saygı Koşusu yapılacak.

Öte yandan Atatürk’ün 74. Ölüm yıldönümü nedeniyle Muğla Valisi Fatih Şahin bir mesaj yayınladı. Şahin, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu anlamlı günde ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek için O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmalı, üretmeli, birlik ve beraberliğimizi korumamamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız.

Unutmamalıyız ki, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyarak çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak Ata’ya duyduğumuz saygının en güzel göstergesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önderimiz Atatürk’ü ölümün 74.yılında, rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.